Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Δεν αλλάζει ο νόμος για την κάρτα φιλάθλου

Δεν αλλάζει ο νόμος για την κάρτα φιλάθλου


Οριστική κατάληξη φαίνεται να έχουμε στο θέμα της κάρτας φιλάθλου. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών αποφάσισε ότι δεν προλαβαίνει μέχρι την Παρασκευή, όπου είναι η τελευταία συνεδρία για νομοθετικό έργο από την Ολομέλεια της Βουλής, να ψηφιστεί νομοτεχνικά ορθό κείμενο νόμου.

Θα επανεξεταστεί το θέμα της κάρτας από τη Βουλή το Σεπτέμβριο όταν και εφόσον ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, οπόταν δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

Επιπλέον, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η κάρτα φιλάθλου είναι απαραίτητη.

Αναλυτικά:

«Διακόπτεται η συζήτηση των όποιων νομοθετημάτων ή ρυθμίσεων που αφορούν την κάρτα φιλάθλου και τη νομοθεσία για τη βία στα γήπεδα μέχρι τον Σεπτέμβρη, καθώς η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών που είχε ενώπιον της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ για τη διαδικασία έκδοσης της κάρτας και αλλαγή στις ποινές των παραβατών για τη βία στα γήπεδα, έκρινε πως ο χρόνος μέχρι την Παρασκευή που είναι η τελευταία συνεδρία για νομοθετικό έργο από την Ολομέλεια της Βουλής δεν επαρκεί ώστε να ψηφιστεί νομοτεχνικά ορθό κείμενο νόμου.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί μετά την επάνοδο των νομοθετικών εργασιών της Βουλής το Σεπτέμβρη. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης έστειλε εκ νέου το μήνυμα πως η κάρτα φιλάθλου είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους και πως ότι οι νομοταγείς φίλαθλοι δεν έχουν τον παραμικρό φόβο με την απόκτηση κάρτας φιλάθλου».