Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Πρωτάθλημα που στερείται σοβαρότητας

Πρωτάθλημα που στερείται σοβαρότητας


Μαθαίνουμε λοιπόν σήμερα πως το ΓΣΠ έχει προγραμματίσει εδώ και μήνες την επανασπορά του γηπέδου αιτούμενο από την ΚΟΠ την αναβολή του αγώνα της 5ης αγωνιστικής Αποέλ-Ανόρθωσης.

Σήμερα μαθαίνουμε επίσης ότι το Αποέλ αιτήθηκε αναβολή του αγώνα της πέμπτης αγωνιστικής με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ λόγω Ευρωπαϊκής υποχρέωσης, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την ομοσπονδία.

Και ενώ υπάρχουν μπόλικα παιχνίδια τα οποία εκκρεμούν λόγω των διευκολύνσεων που δίνει η ΚΟΠ στις ομάδες που εκπροσωπούν την Κύπρο στα κύπελλα της ΟΥΕΦΑ έρχεται να προστεθεί και πέμπτο ματς το οποίο θα πρέπει να οριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Έχει καταντήσει αστείο πλέον, είναι κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, να αναβάλλονται παιχνίδια λόγω Ευρωπαϊκών αγώνων.

Και αν πει κανείς πως το Αποέλ βολεύεται από αυτές τις αναβολές, τι να πει η Ανόρθωση η οποία αναγκαστικά θα δώσει το τρίτο της μόλις παιχνίδι πρωταθλήματος στις 19-20 Οκτωβρίου. Δηλαδή μέσα σε δύο μήνες από την ημέρα που άρχισε το πρωτάθλημα, η ομάδα του Κετσπάγια, έχοντας κάνει τον προγραμματισμό της, τα φιλικά της παιχνίδια, θα παίξει μόλις δύο αγώνες μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Είναι μία πραγματική αστειότητα και το λέμε εμείς ως παθόντες. Για όσους δεν θυμούνται να πούμε ότι την χρονιά 2017-18 κάναμε ένα μήνα να αρχίσουμε τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα λόγω αυτής της διευκόλυνσης για τους εκπροσώπους μας στην Ευρώπη.

Και για όσους θεωρούν ότι αφήνουμε αιχμές και υπονοούμενα, λέμε ότι η ευθύνη για όσα παρακολουθούμε βαραίνει όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία. Είναι αυτά που ψηφίζουν τους κανονισμούς που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη οπότε αν συμβαίνει κάτι που δεν αρέσει μόνο τα ίδια μπορούν να το αλλάξουν.

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως το πρωτάθλημα μας έτσι όπως εξελίσσεται στερείται σοβαρότητας.