Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Η θέση της Cytavision για τις αμφισβητούμενες φάσεις στα στιγμιότυπα

Η θέση της Cytavision για τις αμφισβητούμενες φάσεις στα στιγμιότυπα


Δημοσίευμα στη σελίδα του «Πολίτη» αναφέρεται στον λόγο που δεν συμπεριλαμβάνονται αμφισβητούμενες φάσεις στα στιγμιότυπα της Cytavision, ενώ μίλησε και με τον εκπροσώπου του συνδρομητικού καναλιού, ο οποίος απάντησε για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Απαντήσεις στις απορίες και τις αντιδράσεις που προκαλούνται σε φιλάθλους επιχειρήσαμε να δώσουμε σχετικά με τη συνεχιζόμενη τακτική της Cytavision να μην συμπεριλαμβάνει τις αμφισβητούμενες φάσεις στα στιγμιότυπα που «ανεβάζει» το κανάλι μετά τα παιχνίδια στο YouTube. Ταυτόχρονα, όμως, εγειρόταν και το ερώτημα ποιανού είναι η ευθύνη γι’ αυτή την απόφαση, της ΚΟΠ ή της Cytavision;

Ως γνωστόν, τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αρκετών κυπριακών ομάδων ανέλαβε η ΚΟΠ, η οποία έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναμετρήσεων, οι οποίες μεταδίδονται από το συνδρομητικό κανάλι. Επικοινωνήσαμε χθες με τον εκπρόσωπο Τύπου της Cytavision Λευτέρη Χρίστου, ο οποίος επιχείρησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς το ποιος έχει την ευθύνη: «H ζωντανή μετάδοση των αγώνων είναι ευθύνη της ΚΟΠ, αλλά τα στιγμιότυπα είναι αρμοδιότητα της Cytavision. Ωστόσο, είμαστε συνεννοημένοι με την ΚΟΠ και υπάρχει συμφωνία να αποφεύγουμε τη συμπερίληψη των αμφισβητούμενων φάσεων στα στιγμιότυπα».

Στην ερώτηση πού αποσκοπεί αυτή η απόφαση, η οποία συν τοις άλλοις δεν δίνει το δικαίωμα στον φίλαθλο κόσμο να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη για τις αμφισβητούμενες φάσεις, σημείωσε: «Θεωρούμε ότι με την προβολή των αμφισβητούμενων φάσεων δεν κάνουμε καλό στο άθλημα και επιτρέπουμε να υπάρχουν συζητήσεις μετά τις αναμετρήσεις. Επίσης, είναι υποκειμενικό κάποιες φορές το ποια φάση είναι ή όχι αμφισβητούμενη, ως εκ τούτου, φανταστείτε τις διαμαρτυρίες που θα υπήρχαν μετά τους αγώνες αν προβάλλαμε μία φάση και μία άλλη όχι».