Home Uncategorized Λονδίνο και Νέα Υόρκη γέμισαν με Άη Βασίληδες

Λονδίνο και Νέα Υόρκη γέμισαν με Άη Βασίληδες [εικόνες]

 


Πρόσχαροι Άη Βασίληδες. Κάθε χρόνο ξεχύνονται στους δρόμους για μια τσάρκα στις παμπ της πόλης. Πρόκειται για το περίφημο SantaCon. Τραγουδούν, χορεύουν, κάνουν πλάκες, γελούν, γελούν ξανά, γελούν συνέχεια, και πίνουν. Κυρίως πίνουν. Πίνουν πολύ.
Ε, δεν λείπουν οι καυγάδες. Αλλά τι σημασία έχει! Είναι χαρούμενοι, σκορπίζουν χαρά!
Όλα άρχισαν το 1994, στο Σαν Φρανσίσκο. Το πρώτο SantaCon οργανώθηκε από την «The San Francisco Cacophony Society».

large-1

Η αρχική έμπνευση προέρχεται από μια λέσχη επιστημονικής φαντασίας, την

«The Suicide Club». Ο ιδρυτής της, ο Γκάρι Γουέιν, αποφάσισε να οργανώσει ένα απολίτικο, καθαρά σουρεαλιστικό event με φάρσες από Santas. Είχε διαβάσει στο Mother Jones ένα άρθρο για μια δανέζικη πολιτική ομάδα που ντύθηκαν Άη Βασίληδες και μπούκαραν σε ένα πολυκατάστημα στην Κοπεγχάγη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Η ιδέα του Γκάρι πήρε σάρκα και οστά, αργότερα. Από την «Cacophony». Στόχος είναι να πυροδοτηθεί μια ψυχεδελική αντίδραση από το κοινό καθώς ένα «μπαράζ» από Άη Βασίληδες κατευθύνονται σε διάφορα χριστουγεννιάτικα, γιορτινά σημεία στο κέντρο της πόλης.

large-2

Το SantaCon της Νέας Υόρκης είναι διαβόητο. Φέτος, τοπικές οργανώσεις της πόλης αντέδρασαν, ζήτησαν από τον δήμαρχο να απαγορεύσει τη γιορτή, αυτός σφύριξε αδιάφορα, αυτοί αποφάσισαν να επιβάλουν τάξη μόνοι τους, Άη Βασίληδες και φιλήσυχοι Νεοϋορκέζοι ήρθαν στα χέρια, η γιορτή, γιορτή όμως.

Χάρη στο Flipboard, παίρνουμε μια γεύση και από το SantaCon 2016 της Ν. Υόρκης και από αυτό του Λονδίνου.

images: flipboard.com / REUTERS / Getty Images

large