Home Uncategorized Vincent Bal: Εξαιρετικά σχέδια με σκιές

Vincent Bal: Εξαιρετικά σχέδια με σκιές

Ο Vincent Bal είναι Βέλγος καλλιτέχνης. Είναι και κινηματογραφιστής. Ξαφνικά, μια μέρα «σκόνταψε» πάνω στην αλλόκοτη ομοιότητα με έναν ελέφαντα της σκιάς που άφηνε η κούπα του τσαγιού που έπινε.


Αυτό το απρόσμενο τού έδωσε την ιδέα να ξεκινήσει την «Shadowology» – «Σκιολογία», θα λέγαμε – μια σειρά σκίτσων που συνομιλούν με απλά, καθημερινά αντικείμενα: Ένα χαρτονόμισμα, λίγα παγάκια κι ένα λουλούδι, παραδείγματος χάρη, μπορούν να μεταμορφωθούν σε μια εκκλησία, μια γυναίκα κι έναν χίπι.

sxedia-skies-10

«Καθώς δούλευα σε ένα καινούργιο σενάριο τον περασμένο Απρίλιο, παρατήρησα πώς το φλιτζάνι του τσαγιού μου έκανε μια ωραία σκιά πάνω σ’ ένα φύλλο χαρτί» είπε ο Bal στο Bored Panda.

«Ζωγράφισα κάποιες γραμμές πάνω του και, ξαφνικά, η σκιά ήταν ένας ελέφαντας. Τράβηξα μια φωτογραφία με το κινητό μου και την πόσταρα στο Facebook. Πριν πάρω ανάσα, η φωτογραφία πήρε τόσα like και της έκαναν τόσα share όσο καμία άλλη. Με άφησε έκπληκτο το πόσο άρεσε. Από τότε, άρχισα κάθε μέρα να ποστάρω ένα σχέδιο. Καμιά φορά με σκιές, άλλοτε με αντικείμενα, πάντα μ’ έναν χαζό “τίτλο”. Είναι υπέροχα.

sxedia-skies-2

Λατρεύω το πόσο γρήγορο είναι. Μού ‘ρχεται μια ιδέα, την υλοποιώ και βρίσκω ένα κοινό, σε λιγότερο από μισή ώρα. Λατρεύω την ελευθερία. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Μπορώ απλά να παρατηρώ μια σκιά και να δω αν αναγνωρίζω ένα σχήμα.

sxedia-skies-1  sxedia-skies-9 sxedia-skies-8 sxedia-skies-7 sxedia-skies-6 sxedia-skies-5 sxedia-skies-4 sxedia-skies-3