Home Uncategorized Η πρώτη γυναικεία ορχήστρα

Η πρώτη γυναικεία ορχήστρα


Οι μητέρες τους δεν πήγαν στο σχολείο αλλά αυτές γνωρίζουν πολύ καλά σολφέζ: η πρώτη αμιγώς γυναικεία ορχήστρα από το Αφγανιστάν ετοιμάζεται να παίξει μπροστά στους πλούσιους και ισχυρούς του πλανήτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Τα 35 κορίτσια της ορχήστρας “Zohra”, ηλικίας από 13 έως 20 ετών, ορισμένα είναι από πολύ φτωχές οικογένειες, σε μια χώρα που εδώ και 40 χρόνια πλήττεται από τον πόλεμο, θα δώσουν παράσταση αύριο και μεθαύριο στο κλείσιμο του οικονομικού συνεδρίου που συγκεντρώνει κάθε χειμώνα στην Ελβετία περίπου 3.000 παγκόσμιους οικονομικούς και πολιτικούς ηγέτες.

Η συναυλία αυτή, στην οποία θα μετάσχουν αποκλειστικά απλές Αφγανές, θα είναι η πρώτη στο εξωτερικό της ορχήστρας αυτής που συγκροτήθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Επί του παρόντος, οι μικρές μουσικοί με τις κοτσίδες φτιαγμένες βιαστικά και το βλέμμα επικεντρωμένο στα μουσικά όργανα, κάνουν ακόμη πρόβες υπό τη διεύθυνση της Νεγκίνα Χπαλουάκ. Αυτό το κορίτσι, που θα γιορτάσει τα 20ά του γενέθλια στο αεροπλάνο επιστρέφοντας στην πατρίδα, είναι ήδη σύμβολο: “Η πρώτη διευθύντρια ορχήστρας της χώρας”, δηλώνει με καμάρι ο δρ ‘Αχμαντ Σαρμάστ.