Home Uncategorized Θραύση κάνει το πορνό σε virtual reality

Θραύση κάνει το πορνό σε virtual reality

Η βιομηχανία παραγωγής πορνογραφικού περιεχομένου οδηγεί εδώ και χρόνια τις τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας. Ανάμεσα στις τεχνολογικές πρωτιές που πιστώνεται είναι τα συστήματα ασφαλών online πληρωμών με κάρτες, μετάδοση περιεχομένου με live streaming και η διανομή περιεχομένου προς φορητές συσκευές. Άλλωστε το 30% των δεδομένων που κινούνται στις ψηφιακές λεωφόρους του Internet είναι πορνογραφικού περιεχομένου, όπως και το 12% του συνόλου των ιστοσελίδων. Πλέον το 70% των ανδρών και το 30% των γυναικών βλέπουν πορνό online.


Ο επόμενος τομέας που θα επηρεαστεί από τη βιομηχανία πορνό φαίνεται πως είναι οι συσκευές εικονικής πραγματικότητας. Η ιστοσελίδα Pornhub, η 50ή πιο δημοφιλής σε όλο το Internet, μόλις έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που φανερώνουν αυξημένο ενδιαφέρον για το virtual reality porn από τον Απρίλιο του 2016 και μετά, όταν δημιούργησε αντίστοιχο τμήμα με βίντεο.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 38 εκατ. αναζητήσεις για βίντεο εικονικής πραγματικότητας στο Pornhub. Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα φιλοξενεί περίπου 1.800 βίντεο που μπορούν να προβληθούν σε VR headsets, όπως αποκαλούνται οι σχετικές συσκευές.

Παραδόξως, οι ΗΠΑ δεν συμπεριλαμβάνονται στις 10 χώρες με τις περισσότερες αναζητήσεις για πορνό εικονικής πραγματικότητας, που είναι οι ακόλουθες:

10. Κίνα
9. Ταϊλάνδη
8. Χονγκ Κονγκ
7. Φιλιππίνες
6. Νορβηγία
5. Φινλανδία
4. Βραζιλία
3. Βιετνάμ
2. Αίγυπτος
1. Χιλή

Αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο περιεχόμενο αξιοποιεί ελάχιστα τις δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας, καθώς πρόκειται κυρίως για βίντεο που «γεμίζουν» το οπτικό πεδίο του χρήστη αλλά δεν τον αφήνουν να αλλάξει οπτική γωνία κουνώντας το κεφάλι του ή να «κινηθεί» στο χώρο. Στην καλύτερη περίπτωση τα πλάνα ανοίγουν μέχρι τις 180 μοίρες. Η εξέλιξη του προγράμματος WebVR που επιτρέπει στον browser να αναπαράγει εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, ιδίως στις φορητές συσκευές, θα αλλάξει σύντομα τα δεδομένα. Και, όπως είναι αναμενόμενο, θα αυξήσει κατά πολύ τις πωλήσεις των VR συσκευών. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι πρώτα το πορνό και ύστερα τα βιντεοπαιχνίδια θα βάλουν τις συσκευές αυτές σε περισσότερα σπίτια.

h/t: insider