Home Uncategorized Αποκαταστάθηκαν ζωντανές ηχογραφήσεις του Bob Marley

Αποκαταστάθηκαν ζωντανές ηχογραφήσεις του Bob Marley

 


Ηχογραφήσεις του Μπομπ Μάρλεϊ που εδώ και πάνω από 40 χρόνια θεωρούνταν χαμένες βρέθηκαν σε μαγνητικές κασέτες σε υπόγειο εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου στο Λονδίνο και αποκαταστάθηκαν πλήρως χάρη σε τρεις συλλέκτες, φανατικούς θαυμαστές του θρύλου της ρέγκε μουσικής.

Οι 13 κασέτες ήταν τοποθετημένες σε χάρτινα κουτιά στο υπόγειο του ξενοδοχείου Kensal Rise, στο βορειοδυτικό τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας στο οποίο διέμεναν ο Μπομπ Μάρλεϊ και το συγκρότημά του «Τhe Wailers» στη διάρκεια των ευρωπαϊκών τουρνέ τη δεκαετία του 1970.

Οι κασέτες, γνωστές στους κύκλους των θαυμαστών ως «The Lost Masters» είχαν υποστεί σοβαρή φθορά, αλλά χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, ο ήχος επανήλθε.

Στο υλικό περιλαμβάνονται αυθεντικές ζωντανές ηχογραφήσεις των συναυλιών που έδωσε ο Μπομπ Μάρλεϊ στο Λονδίνο, την περίοδο 1974 – 1978 και στις οποίες ερμηνεύει ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως το «No Woman No Cry», το «Jammin» και το «I Shot the Sheriff».

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Λονδίνο, στο Lyceum Theatre το 1975, στο Hammersmith Odeon το 1976, στο Rainbow Theatre το 1977 και στο Pavillon de Paris, στη γαλλική πρωτεύουσα την επόμενη χρονιά.