Home Uncategorized Το αντίο σε ένα πιστό στρατιώτη

Το αντίο σε ένα πιστό στρατιώτη

Bernardo Espana - Valencia
Bernardo Espana – Valencia

Έφυγε όπως του άξιζε! Η Βαλένθια παρέδωσε χθες μαθήματα για τον τρόπο που πρέπει να τιμά ένας σύλλογος ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στις υπηρεσίες του. Κατά τη διάρκεια του φιλικού προετοιμασίας με τη Φιορεντίνα στο Μεστάγια, οι νυκτερίδες είπαν αντίο στον επί 55 συνεχόμενα έτη φροντιστή τους Μπερνάρντο Εσπάνια και φρόντισαν να το κάνουν με τιμές ήρωα! Όπως άξιζε δηλαδή σε ένα άνθρωπο που φρόντισε μεταξύ άλλων τους Κέμπες, Μεντιέτα, Αϊμάρ, Κανιθάρες, Σίλβα, Μάτα, Μοριέντες, Βίγια.


Bernardo Espana - Valencia
Bernardo Espana – Valencia

Ο Εσπάνια στα νιάτα του ήταν υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, γέννημα θρέμμα της ακαδημίας της Βαλένθια. Ένα δυστύχημα με μοτοσυκλέτα το 1961 έμελλε να βάλει φρένο στην ποδοσφαιρική του καριέρα και τότε ήταν που η ομάδα της καρδιάς του, του ζήτησε να βοηθήσει από διαφορετικό πόστο. Ο Εσπάνια δέχθηκε και παρέμεινε στο πόστο του για 55 ολόκληρα χρόνια! Στα 78 του πλέον ήρθε η ώρα να παρακολουθήσει την αγαπημένη του Βαλένθια σαν οπαδός.

Πριν το κάνει όμως, ο κόσμος της ομάδας φρόντισε να του εκφράσει την ευγνωμοσύνη του. Ο Εσπάνια βγήκε από το τούνελ που βγαίνουν οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση του συλλόγου του έκανε αψίδα, οι παίκτες τον περίμεναν με χειροκροτήματα και ο κόσμος απλά τον αποθέωνε. Ο Ντιέγο Άλβες μάλιστα που είναι στην ομάδα 5 χρόνια, φρόντισε να τον ασπαστεί και να τον ευχαριστεί προσωπικά για όλα όσα έχει δώσει.

Πιο κάτω το βίντεο που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της η Βαλένθια: