Home Uncategorized “Αυτό που μας προσδιορίζει είναι πόσο καλά σηκωνόμαστε όταν πέσουμε”

“Αυτό που μας προσδιορίζει είναι πόσο καλά σηκωνόμαστε όταν πέσουμε”

marcia1


Όλο το νόημα των Παραολυμπιακών Αγώνων σε μια στιγμή. Οι Παραολυμπιακοί μπορεί να μην λαμβάνουν (λανθασμένα) την προβολή των Ολυμπιακών, περνάνε όμως μηνύματα πολλές φορές πιο δυνατά. Κάτι τέτοιο έγινε και στην τελετή έναρξης των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Μια τελετή γεμάτη χρώματα και πλούσια από το ταμπεραμέντο των Βραζιλιάνων, στην οποία όμως ξεχώρισε ένα γεγονός.

marcia2

Η πρώην Ολυμπιονίκης του 1984 Βραζιλιάνα Marcia Malsar, μετέφερε την φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο γλίστρυσε καθώς μετέφερε τη φλόγα. Δεν πτοήθηκε, δεν το έβαλε κάτω, σηκώθηκε και συνέχισε περήφανα την πορεία της εν μέσω αποθέωσης από όλο το γήπεδο. Υπέροχη η αντίδραση από τους φίλαθλους, ακόμα πιο δυνατή και γεμάτη νόημα όμως η κίνηση της Marcia Malsar που απέδειξε τη δύναμη, το πείσμα και το πνεύμα των αθλητών των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Το βίντεο της πτώσης και της ανόδου της Marcia Malsar έγινε μέσα σε μερικά λεπτά Viral, ενώ ο επίσημος λογαριασμός των Παραολυμπιακών έστειλε άμεσα το μήνυμα πως “Αυτό που μας προσδιορίζει είναι πόσο καλά σηκωνόμαστε όταν πέσουμε”.