Home Uncategorized Μία τοπική ομάδα στη Γαλλία επανήλθε στη δράση χάρη στη «μετεγγραφή» 10...

Μία τοπική ομάδα στη Γαλλία επανήλθε στη δράση χάρη στη «μετεγγραφή» 10 προσφύγων

 


Η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού Μπελνάβ, στην κεντρική Γαλλία, συμμετέχει και πάλι από φέτος στο πρωτάθλημα της 3ης τοπικής κατηγορίας, μετά από πολυετή απουσία λόγω έλλειψης παικτών, χάρη στη… θεόσταλτη βοήθεια δέκα Αφγανών και Σουδανών προσφύγων.

Οι πρόσφυγες ήθελαν να συμμετέχουν στη ζωή του χωριού και έτσι οι υπεύθυνοι του συλλόγου AS Bellenaves αποφάσισαν να τους γράψουν στη δεύτερη ομάδα, που δεν είχε αρκετούς παίκτες για να συμμετέχει σε αγώνες. “Απουσιάζαμε από το πρωτάθλημα εδώ και επτά χρόνια”, εξήγησε ο πρόεδρος, ο Ντομινίκ Φεραντόν. Η πρώτη ομάδα παίζει κανονικά στο πρωτάθλημα της δεύτερης τοπικής κατηγορίας.

“Παρ’ όλο που δηλώθηκαν με μία ημέρα καθυστέρηση, οι τοπικές αρχές συμφώνησαν να εντάξουν την ομάδα σε έναν όμιλο”, πρόσθεσε ο πρόεδρος ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει και άλλες διοικητικές δυσκολίες: οι “μεταγραφές” του δεν είχαν ούτε κάρτες διαμονής, ούτε ασφάλιση…

Τα νέα “αποκτήματα” του συλλόγου, που εγκαταστάθηκαν στο χωριό τους τελευταίους μήνες, ηττήθηκαν στον πρώτο τους αγώνα με σκορ 4-3 από την ομάδα του Μοντάνιε, μολονότι μισή ώρα πριν από το σφύριγμα της λήξης προηγούνταν με 3-0. Ούτε οι ίδιοι, ούτε οι περίπου 60 φίλαθλοι που τους στήριξαν στην προσπάθειά τους, φάνηκαν ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα.

“Είναι φανταστικό! Χαίρομαι που παίζω εδώ, μαζί με Γάλλους ποδοσφαιριστές. Ήταν πολύ δύσκολο (…) ήμασταν αγχωμένοι. Την επόμενη φορά ελπίζω ότι θα κερδίσουμε”, είπε ένας Αφγανός, ο 18χρονος Ζαμπιχουλάχ, που έπαιζε ποδόσφαιρο και σε μια ομάδα στην Καμπούλ.

“Ήταν υπέροχα! Την επόμενη φορά θα ρίξω τεσσάρα!” δήλωσε ενθουσιασμένος ο Αμπντάλα Ιμπραχίμ, ο σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων της Μπελνάβ.

Σήμερα στο χωριό των περίπου 1.000 κατοίκων ζουν περίπου 20 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και μια οικογένεια από τη Συρία.