Home Uncategorized Ο Πεπ πρωταγωνιστής σε μια εκστρατεία για την προσφορά βοήθειας προς τους...

Ο Πεπ πρωταγωνιστής σε μια εκστρατεία για την προσφορά βοήθειας προς τους πρόσφυγες

ger


Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, είναι ο πρωταγωνιστής μιας εκστρατείας προώθησης του έργου μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης της Ισπανίας που προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες, οι οποίοι διακινδυνεύουν την ζωή τους προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο.

Σε ένα βίντεο που προβλήθηκε πριν λίγες μέρες, ο Καταλανός τεχνικός εμφανίζεται να επιβαίνει σε ένα πλεούμενο στο πλευρό του ιδρυτή της ΜΚΟ Proactiva Open Arms.
Αυτή η καταλανική οργάνωση ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο από επαγγελματίες, στελέχη ομάδων διάσωσης: αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και να εργαστεί εθελοντικά στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών με στόχο να σώσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες – ιδίως Σύρους, που φθάνουν από την Τουρκία.

Στο βίντεο, παρουσιάζονται πλάνα από τις ομάδες διάσωσης επί τω έργω: ο Γκουαρντιόλα τις χαρακτηρίζει «την πιο θαρραλέα ομάδα του κόσμου», που κάθε ημέρα παίζει για τον τελικό, δεν αφήνει κανένα παίχτη στον πάγκο και θεωρεί το ημίχρονο χαμένο χρόνο.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ΜΚΟ Proactiva Open Arms διεύρυνε τη δράση της και διεξάγει επιχειρήσεις και στην κεντρική Μεσόγειο, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φύγει από τη Λιβύη με στόχο να φθάσουν την Ιταλία. Σε διάστημα τεσσάρων μηνών τα μέλη της οργάνωσης έχουν διασώσει 15.000 ανθρώπους σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Η ΜΚΟ δέχθηκε ήδη τον Αύγουστο μια δωρεά από τον πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Τσάβι Ερνάντεθ, ένα κότερο μήκους 9 μέτρων προκειμένου να δημοπρατηθεί και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να βοηθήσουν την εκτέλεση αποστολών.