Home Uncategorized Μια παιδική φιγούρα από τον Phlegm, σ’ έναν τοίχο του Τορόντο

Μια παιδική φιγούρα από τον Phlegm, σ’ έναν τοίχο του Τορόντο

 


Μια γιγάντια φιγούρα κοσμεί εδώ και λίγο καιρό την τυφλή όψη του κτηρίου Padulo, στο νούμερο «1» της λεωφόρου St. Clair, στο Τορόντο. Καλύπτει και τους 12 ορόφους του κτηρίου. Ένα παιδί του Τορόντο, που ζει μέσα και γεννήθηκε από τους ήχους και τις όψεις της πόλης.

Ο Phlegm – είναι πλέον διεθνώς γνωστός – κλήθηκε να αναζωογοννήσει την πολιτιστικά παραμελημένη περιοχή του Τορόντο, Yonge and St. Clair (το project προώθησε ο οργανισμός δημόσιων έργων τέχνης Steps initiative).

phlegm-mural-montreal-designboom-03

Με πρώτη ματιά, η τοιχογραφία μοιάζει να αναπαριστά μια τεράστια ανθρώπινη φιγούρα, μαζεμένη σε στάση μήτρας και με τα χέρια να ακουμπούν ελαφρά στα γόνατα. Μια προσεκτική ματιά, όμως, αποκαλύπτει ότι πρόκειται για μια παιδική φιγούρα, από μυριάδες σπίτια, δέντρα, γέφυρες, κτήρια. Όλα όσα είναι το Τορόντο, ακόμη και τοπόσημα της πόλης, όπως ο πύργος CN, το Royal Ontario Museum, η αγορά St. Laurent.

«Επέλεξα να δουλέψω με την ανθρώπινη μορφή γιατί είναι αυτό που, στην πραγματικότητα, είναι η πόλη» είπε ο Phlegm. «Η πόλη είναι αυτό που πραγματικά πρόσθεσαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων και την έκαναν αυτό που είναι τόνισε.
phlegm-mural-montreal-designboom-02