Home Uncategorized Η Εuropeana Music είναι η νέα διαδικτυακή πηγή μουσικής

Η Εuropeana Music είναι η νέα διαδικτυακή πηγή μουσικής

 


Περισσότερα από 250.000 μουσικά αρχεία μπορεί να βρει κανείς στη νέα διαδικτυακή πηγή μουσικής Europeana Music, την οποία δημιούργησε το ψηφιακό ηχητικό αποθετήριο Europeana Sounds.

Στη διεύθυνση www.europeanasounds.eu/sounds/music, οι επαγγελματίες μουσικοί, οι ακαδημαϊκοί ερευνητές και οποιοσδήποτε πολίτης αγαπά τη μουσική, μπορεί να κάνει αναζητήσεις στην Europeana Music και να ‘κατεβάσει’ περιεχόμενο υψηλής ποιότητας από 50 ευρωπαϊκά ινστιτούτα ηχογραφήσεων.

Πρόκειται για μια θεματική συλλογή ψηφιακών αρχείων μουσικής από την μεγάλη βάση δεδομένων της Europeana, με μεγάλο εύρος και ποικιλία που εκτείνεται από τον Μότσαρτ μέχρι ηχογραφήσεις σπάνιων τραγουδιών, παραδοσιακών χορών και συναυλιών σύγχρονων συγκροτημάτων. Επίσης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν άγνωστα τραγούδια από την τεράστια συλλογή του ραδιοφώνου Europeana Radio.

H Europeana αποτελεί την ευρωπαϊκή ψηφιακή πλατφόρμα για την πολιτιστική κληρονομιά, συλλέγοντας και παρέχοντας online πρόσβαση σε περίπου δέκα εκατομμύρια ψηφιακά αντικείμενα από 3.500 βιβλιοθήκες, αρχεία, οπτικοακουστικές συλλογές και μουσεία όλης της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, φωτογραφιών, μουσικών αρχείων, αντικειμένων 3D και πινάκων ζωγραφικής.

Το πρόγραμμα Europeana Sounds που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέχει διαδικτυακή πρόσβαση σε σημαντικό αριθμό οπτικοακουστικών ψηφιακών αντικειμένων.