Home Uncategorized Εμπνέονται από παιδικές ζωγραφιές με τερατάκια!

Εμπνέονται από παιδικές ζωγραφιές με τερατάκια!

Υπάρχει μικρούλι που να μην ζωγραφίζει τερατάκια; Το «The Monster Project» πιστεύει πως «όχι, δεν υπάρχει».


Η πρωτοβουλία (έδρα, το Τέξας) ήταν έμπνευση παθιασμένων καλλιτεχνών που έχουν έναν κοινό στόχο: να βοηθήσουν τα παιδιά να αναγνωρίσουν τη δύναμη της φαντασίας τους και να τα ενθαρρύνουν να συνεχίσουν σε αυτή τη δημιουργική διαδικασία.

Πώς; Απλά, καλούν μαθητές του Δημοτικού να ζωγραφίσουν τέρατα. Και από τη στιγμή που τα «τερατάκια» γεννηθούν, οι καλλιτέχνες τα επανερμηνεύουν, καθένας στο δικό του καλλιτεχνικό ύφος. Και μετά, στέλνουν τα έργα τους σε αυτούς που δημιούργησαν την πηγή έμπνευσης. Για να δουν οι μαθητές τι πυροδότησε η δική τους ιδέα!

«Με όλο και λιγότερη έμφαση στις τέχνες στα σχολεία, πολλά παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία δημιουργικής εξερεύνησης που αξίζουν. Αυτή είναι μια τερατώδης τάση που θέλουμε να καταστρέψουμε. Ως καλλιτέχνες που είμαστε, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική είναι αυτή η πρώτη δημιουργική έκθεσή τους, και πώς αυτό πραγματικά μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον ενός παιδιού. Η δημιουργικότητα έρχεται με πολλές μορφές κι ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε την εξερεύνηση της δικής τους μοναδικής αντίληψης του κόσμου που μοιραζόμαστε» τονίζουν οι πάνω από 100 καλλιτέχνες του «The Monster Project».