Home Uncategorized 2017, έτος του κόκκορα και ο Τραμπ… βασιλιάς του ορνιθώνα

2017, έτος του κόκκορα και ο Τραμπ… βασιλιάς του ορνιθώνα

 


Επιθετικότητα και μεταβλητότητα είναι οι λέξεις-κλειδιά για το έτος 2017, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών του γεωμαγνητισμού στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι κρίνουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί εντελώς στο στοιχείο του: ο εν λόγω μαχητικός κόκκορας του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου.

Ο απότομος και ευμετάβλητος χαρακτήρας του πουλερικού, σε συνδυασμό με το στοιχείο της “φωτιάς”, προοιωνίζεται ταραγμένους καιρούς κυρίως στον δυτικό κόσμο, εξηγούν αυτοί οι σεβάσμιοι δάσκαλοι του φενγκ-σούι την ώρα που η Κίνα γιορτάζει το Σάββατο την αρχή του νέου έτους.

“Ο κόκκορας αρέσκεται να πολεμά, λατρεύει τις σφοδρές φραστικές επιθέσεις, είναι μαχητικός”, δηλώνει η Τιέρι Τσόου, η οποία ασκεί την μαντική τέχνη στην πρώην βρετανική αποικία που πέρασε ξανά το 1997 υπό κινεζική κυριαρχία.

Η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε έδαφος σε μαζικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης. Πριν καν εισέλθει στον Λευκό Οίκο είχε προκαλέσει την μήνιν της Κίνας και έγειρε φόβους για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο πρώτων μεγάλων παγκοσμίων οικονομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την Τσόου, ο Τραμπ θα γίνει ακόμη πιο επιθετικός κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του στην προεδρία. “Θα υπάρξουν πολλές απεργίες, ακόμη και ταραχές”.

Ο Τραμπ γεννήθηκε τη χρονιά του σκύλου αλλά μπορεί να λειτουργήσει αποθαρρυντικά για μερικούς λόγω της δεξαμενής των πιστών του και του προσωπικού του “bazi” (κινέζικη μέθοδος αστρολογίας) με το στοιχείο “χώμα” που είναι συμβατό με το στοιχείο “φωτιά” να χαρακτηρίζουν το 2017.

Ευημερία

Η τέχνη του φενγκ σούι –που σημαίνει άνεμος και νερό– έχει μεγάλη επιρροή σε χώρες της Ασίας. Οι κάτοικοι ακολουθούν τις αρχές της για να τακτοποιούν το σπίτι ή το γραφείο τους και να παίρνουν αποφάσεις ελπίζοντας να μεγιστοποιούν την ευζωία, την τύχη και την περιουσία τους. Η τέχνη αυτή βασίζεται σε μια αρχαία φιλοσοφία που θεωρεί ότι όλες οι εξελίξεις είναι το προϊόν μιας λεπτής ισορροπίας ανάμεσα στα πέντε στοιχεία που σχηματίζουν το σύμπαν: το μέταλλο, το ξύλο, το νερό, τη φωτιά και το χώμα.

Στην κινεζική αστρολογία, το “bazi” καθορίζει τα χαρακτηριστικά και συνεπώς, το πεπρωμένο ενός ανθρώπου, σε συνάρτηση με την ημερομηνία και την ακριβή ώρα της γέννησής του.

“Αυτή η χρονιά του κόκκορα θα έχει όλα αυτά τα στοιχεία, τους ανθρώπους, τις καταστάσεις και το περιβάλλον που θα τον ευνοήσουν προσωπικά ως πρόεδρο”, προσθέτει η Τσόου.

Ο Αλιον Γεό, πασίγνωστος δάσκαλος του φενγκ-σούι στο Χονγκ Κονγκ, θεωρεί ότι η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθεί τη χρονιά του κόκκορα λόγω του στοιχείου του “μετάλλου” του πουλερικού, το οποίο αντιπροσωπεύει επίσης τα χρήματα και τις μετοχές. “Το ‘bazi’ του Τραμπ δείχνει ότι αυτός θα ευημερήσει και ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο θα γνωρίσει καλές επιδόσεις το 2017”.