Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η άποψη μας για τις καταστατικές αλλαγές

Η άποψη μας για τις καταστατικές αλλαγές

sak_2621


Χαιρετίζουμε καταρχάς το γεγονός πως γίνονται έντονες διεργασίες ώστε να ορθοποδήσει το σωματείο, να αποφύγει επιπλέον περιπέτειες. Τονίζουμε επίσης πως αναγνωρίζουμε και επικροτούμε την αγνότητα των προθέσεων και τον ιδρώτα όσων εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, όσων προσφέρουν τις γνώσεις και τον χρόνο τους για να μπει η ΟΜΟΝΟΙΑ όλων μας στον ορθό δρόμο. Η προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη, πρέπει όλοι να οπλιστούμε με πείσμα, υπομονή και επιμονή μέχρι να γίνει ξανά η ΟΜΟΝΟΙΑ βασίλισσα σε όλα τα επίπεδα.

Από κει και πέρα, το θέμα που συζητείται περισσότερο από την πρώτη στιγμή που είδε το συγκεκριμένο πλάνο το φως της δημοσιότητας (γιατί δεν είναι το μόνο, ούτε τελεσίδικο) είναι το γεγονός πως τα μέλη που πληρώνουν 500 ευρώ έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ τα μέλη που πληρώνουν πιο λίγα δεν έχουν. Ξεκαθαρίζουμε ότι έχουμε πειστεί πως σκοπός της συγκεκριμένης παραμέτρου δεν είναι να χωρίσει τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ σε κατηγορίες και ταχύτητες, αλλά ένα μέτρο να μαζευτεί το χρηματικό ποσό που χρειάζεται, μιας και αυτό είναι μεγάλο. Άθελα όμως, ο διαχωρισμός γίνεται, για αυτό αυτή η πτυχή του πλάνου κατά την ταπεινή μας άποψη, πρέπει να επανεξεταστεί.

Το πλάνο κατά τα άλλα δείχνει να έχει δυνατότητες. Επιτρέπει σε ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ διαφορετικής οικονομικής δυνατότητας να βοηθήσουν ο κάθε ένας όσο μπορεί, ενώ προνοεί ουσιαστικά το άνοιγμα των πορτών για το οποίο εδώ και καιρός γίνεται λόγος. Απλά αυτή η διάκριση στο ποιος ψηφίζει και ποιος όχι, είναι που δημιουργεί τα ερωτηματικά για την επιτυχία του. Ιδανικό θα ήταν να έχουν όλοι δικαίωμα ψήφου, αλλά ταυτόχρονα όσοι μπορούν να δώσουν περισσότερα να έχουν τα κίνητρα για να το κάνουν. Ένα τέτοιο είναι η μειωμένη κατά 40% τιμή στο εισιτήριο διαρκείας και μπράβο που συμπεριλήφθηκε. Παρόμοια, μπορούν να βρεθούν και άλλα τέτοια κίνητρα ούτως ώστε να εγγραφούν μέλη κάθε οικονομικής δυνατότητας, αλλά να έχουν όλοι δικαίωμα ψήφου.

Πρέπει πάντως να τονιστεί ότι η επιτυχία οποιουδήποτε εγχειρήματος (ξαναλέμε ότι υπάρχουν και άλλες εισηγήσεις) εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη διάθεση του κόσμου να βοηθήσει. Ας προσπαθήσουμε όλοι λοιπόν να το δούμε καλοπροαίρετα, να δούμε πως μπορούμε να συμβάλουμε στη σωτηρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Την ίδια στιγμή ας μην ξεχνάμε πάντως πως απώτερος σκοπός είναι ακριβώς η σωτηρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.