Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Επιβάλλεται, να δηλώσουμε παρών!

Επιβάλλεται, να δηλώσουμε παρών!

paronlogo


Από τη μέρα που ανακοινώθηκε το σχέδιο, ακούσαμε πολλές και διάφορες απόψεις. Όπως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, δεν υπάρχει ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ που να μην καταλαβαίνει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, δεν υπάρχει ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ που να μην καταλαβαίνει πως και το τελευταίο σεντ είναι σημαντικό. Αρκετοί έχουν επιφυλάξεις, οι περισσότερες δικαιολογημένες. Πιο κάτω θα παραθέσουμε τη δική μας άποψη.

 

Υποχρέωση να δηλώσουμε παρών!

Το να θεωρεί κανείς πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα σωθεί, μόνο από το σχέδιο “Είμαι ΟΜΟΝΟΙΑ δηλώνω παρών” είναι τουλάχιστον αφελές. Τα μαθηματικά να κάνει κάποιος, βλέπει πως από μόνο του δεν είναι ικανό. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να αντιληφθούμε πως δεν είναι αυτός ο σκοπός του!

Το σχέδιο “Είμαι ΟΜΟΝΟΙΑ, δηλώνω παρών” έχει σκοπό να μαζέψει λεφτά, για τις άμεσες τρέχουσες υποχρεώσεις. Ποιες είναι αυτές; Οι μισθοί των ποδοσφαιριστών, οι μισθοί του προσωπικού του σωματίου, τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του Ηλίας Πούλλος. Είναι λεφτά που η ομάδα πρέπει να δίνει κάθε μήνα, είναι λεφτά τα οποία μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στο πρωτάθλημα, είναι λεφτά που πρέπει να έχει το σωματείο.

 

Λογικές οι επιφυλάξεις, υπάρχουν εξηγήσεις

Όλος ο κόσμος θέλει να βοηθήσει. Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει και είναι πρόθυμος να στηρίξει την ΟΜΟΝΟΙΑ. Την ίδια στιγμή όμως υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις. Η κυριότερη είναι “που θα πάνε εκείνα τα λεφτά;”. Άλλοι σκέφτονται πως θα πάνε στο χρέος του προέδρου, άλλοι σκέφτονται πως θα πηγαίνουν σε αμαρτίες του παρελθόντος. Δεν μπορεί κανείς να αδικήσει τον κόσμο που το σκέφτεται, είναι και αυτός προβληματισμένος.

Έχει συσταθεί δεκαμελής οικονομική επιτροπή. Σκοπός αυτής της επιτροπής, είναι να βγάλει μια άκρη με τη μαύρη τρύπα του χρέους, να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του σωματείου, να διαχειριστεί τα όποια έσοδα με τρόπο ο οποίος θα συμφέρει στο σωματείο. Η επιτροπή αυτή δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό, δεν είναι καινούρια είδηση. Τα λεφτά αυτά, που θα έρθουν από το σχέδιο, δεν θα πάνε στο χρέος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς το Μιλτιάδη Νεοφύτου, αλλά στις τρέχουσες υποχρεώσεις του σωματείου.

Επειδή όμως αλλιώς είναι να το γράφει το Omonoianews και αλλιώς είναι να λέγεται από επίσημα χείλη, καλό είναι αύριο στη συγκέντρωση να γίνουν οι ερωτήσεις “Που πάνε τα λεφτά του σχεδίου;” και “τι γίνεται με το χρέος προς τον πρόεδρο”. Θυμίζουμε πως ο ίδιος ο Μιλτιάδης Νεοφύτου είχε πει πως όταν φύγει, η ομάδα δεν θα έχει χρέος.

 

Παρών όμως και στις εξελίξεις!

Όσο “υπόχρεοι” είναι όσοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο σχέδιο “Είμαι ΟΜΟΝΟΙΑ δηλώνω παρών”, άλλο τόσο είναι να βρεθούν αύριο στη συγκέντρωση, να περάσουν μήνυμα στη διοίκηση για τα θέλω τους, έτσι ώστε να προχωρήσουμε ενωμένοι. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Λέμε ξανά πως το σχέδιο από μόνο του δεν είναι ικανό να μας βγάλει από το αδιέξοδο, θα δώσει απλά ανάσες. Χρειάζονται τομές, χρειάζονται καταστατικές αλλαγές, αλλά προς την σωστή κατεύθυνση. Αν ο ΛΑΟΣ δει πως παράλληλα με το σχέδιο “Είμαι ΟΜΟΝΟΙΑ δηλώνω παρών”, τρέχει και ένα πλάνο σωτηρίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που σε βάθος χρόνου θα καταστήσει το σωματείο υγιές, όχι μόνο θα στηρίξει, αλλά θα γράψει σε αυτό και τους γνωστούς και τους φίλους του!

Η αυριανή συγκέντρωση είναι πάρα πολύ σημαντική. Τόσες μέρες, λέμε πως το μήνυμα που παίρνουμε μέσω των e-mails και των μηνυμάτων είναι πως αρκετός κόσμος θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε μορφή εταιρείας. Δεν θέλουμε να προκαταβάλουμε κανένα, την ίδια στιγμή όμως, αν όντως έτσι είναι τα πράγματα πρέπει να βγει δυνατό το μήνυμα προς τη διοίκηση γιατί πολύ απλά δεν μας παίρνει, να έχουμε και κόντρες πέραν του οικονομικού προβλήματος.

 

Εν κατακλείδι

Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε (όποιοι μπορούμε και όσο μπορούμε) κάθε προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας, είτε μέσω του “Είμαι ΟΜΟΝΟΙΑ δηλώνω παρών”, είτε αγοράζοντας εισιτήρια για τον κεκλεισμένων των Θυρών αγώνα με την ΑΕΚ, είτε μέσω κάποιας γραμμής βοήθειας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει μεγάλη ανάγκη για ρευστό στα ταμεία της, αν είναι να βγάλει τη χρονιά. Σκεφτείτε το σαν τους παλιούς καλούς παραδοσιακούς λαχνούς βοήθειας που αγοράζαμε στα παιχνίδια πριν κάποια χρόνια, γιατί στην ουσία μετεξέλιξη τους είναι.

Την ίδια στιγμή, στην αυριανή συγκέντρωση, πρέπει να απαντηθούν όλες οι απορίες του κόσμου για το σχέδιο. Φεύγοντας από την κρατική έκθεση, πρέπει και ο τελευταίος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ να ξέρει πως τα λεφτά του θα αξιοποιηθούν σωστά. Το πιο σημαντικό όμως είναι φεύγοντας, να νιώθουμε όλοι πως είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός πλάνου, που έχει προοπτική να μας βγάλει από την κρίση. Η διοίκηση καλείται να δώσει εις βάθος εξηγήσεις στον κόσμο, να αφουγκραστεί τις επιθυμίες του και να λάβει τις αποφάσεις που πρέπει για να τον συσπειρώσει.