Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Και το ένα και το άλλο

Και το ένα και το άλλο

ns015389


Οι λόγοι της αδυναμίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να κερδίσει ένα ματς που έμοιαζε δικό της, πρέπει μάλλον να χωριστούν σε δυο κατηγορίες: αυτούς που ήταν υπό τον έλεγχο της, αυτούς που μπορούσε να αλλάξει και αυτούς που φυσικά είναι έξω από τις δυνάμεις των ποδοσφαιριστών. Πιο απλά, μιλάμε για την απόδοση της ομάδας και τη διαιτησία.

Τα δυο πρέπει οπωσδήποτε να διαχωριστούν. Απαγορεύεται να κρυφτούν οποιεσδήποτε αγωνιστικές αδυναμίες πίσω από οποιαδήποτε δικαιολογία. Είναι σημαντικό να δουλέψουμε και στους δύο τομείς, μιας και είναι ακόμα νωρίς και τίποτα δεν χάθηκε.

Ξεκινάμε από τη δική μας απόδοση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι και δεν το έκανε. Δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες που θα σκότωναν κάθε ελπίδα της Άχνας, ενώ λίγη συγκέντρωση περισσότερη χρειαζόταν για να μην δεχτούμε γκολ. Το χθεσινό ματς θα μπορούσε πολύ εύκολα να τελείωνε 0-1 και να συζητάμε με διαφορετικό αέρα. Την ίδια στιγμή όμως θα μπορούσε να τελείωνε και 0-2, 0-3 αν η ΟΜΟΝΟΙΑ το επεδίωκε περισσότερο.

Έχουμε την εντύπωση ότι οι πράσινοι, έδωσαν περισσότερο χώρο στον αντίπαλο από όσο αξίζει σε μια μέτρια ομάδα σαν την Άχνα. Αν επεδίωκαν να επιτεθούν περισσότερο, θεωρούμε πως θα ερχόταν και το δεύτερο γκολ, αφού η άμυνα του αντιπάλου ήταν ευάλωτη και η μεσαία του γραμμή, απλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Μιλάμε βέβαια μετά το παιχνίδι, ίσως τα γκολ να μην έρχονταν και πάλι και στο τέλος να ισοφαριζόμασταν και πάλι. Απλά θεωρούμε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσε να σκοτώσει το παιχνίδι αν επιτεθόταν περισσότερο.

Και περνάμε στο δεύτερο κομμάτι που είναι η διαιτησία. Λοιπόν τρία επίσημα παιχνίδια είχαμε ως τώρα, τρεις εχθρικές διαιτησίες. Ο Τσαγγάρης στο Σούπερ Καπ ανακάλυπτε πέναλτι για την ΑΕΛ και αγνοούσε φάουλ της που οδηγούσαν σε γκολ, ο Ζαφείρης κόντρα στην Αγία Νάπα έκλεινε τα μάτια σε ολοκάθαρα πέναλτι για να φτάσουμε χθες στην χειρότερη διαιτησία. Δύο ξεκάθαρες κόκκινες για την Άχνα που δεν δόθηκαν ποτέ, ένα πέναλτι για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο οποίο έκλεισε τα μάτια, για να φτάσουμε και στα…3 ολόκληρα λεπτά καθυστέρησης σε ένα παιχνίδι με τραυματισμούς (θυμίζουμε τη φάση του 55′ που οδήγησε και σε σύρραξη και μίνι διακοπή), 6 αλλαγές, κόκκινη και καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις. Ο Σκαπούλλης ήταν σε αποστολή και δεν είναι η πρώτη φορά.

Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει να ελπίζει σε πρωτάθλημα, έχει αρκετά να διορθώσει. Πρέπει καταρχάς να παίζει με τον αέρα και την αυτοπεποίθηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερες από το να περιμένει την Άχνα επειδή σκόραρε πρώτη γκολ. Από κει και πέρα, πρέπει να γίνει και ένα έλεος με τις διαιτησίες. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει η διοίκηση, τώρα που άλλαξε και η ηγεσία των διαιτητών, αλλά πρέπει αν βρει τους τρόπους. Πέραν από τα όσα έχουμε προαναφέρει, Σκάρα, Σάβο και Λέο έχουν από 2 κίτρινες κάρτες ήδη! Και ακολουθεί πρόγραμμα φωτιά. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.