Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μιλτιάδης: «Ο κύκλος προσφοράς μου στο σωματείο μας έχει κλείσει»

Μιλτιάδης: «Ο κύκλος προσφοράς μου στο σωματείο μας έχει κλείσει»

img_2090


Με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου ενημερώνει για τους λόγους που φεύγει από την ΟΜΟΝΟΙΑ, ενώ μιλάει και για τους λόγους που θα μείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ο κ. Νεοφύτου τονίζει ότι η αποτυχία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Ευρώπη του στοίχισε και χαρακτηρίζει το κόστος της προεδρίας του “δυσβάσταχτο” σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

 

Η δήλωση του κ.Νεοφύτου:

«Τους τελευταίους μήνες προβληματίστηκα έντονα κατά πόσο η παραμονή μου στο πηδάλιο του σωματείου εξακολουθεί να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα και τους στόχους του σωματείου. Ο προβληματισμός κορυφώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και έχω πρόσφατα καταλήξει στην οριστική και αμετάκλητη απόφαση να παραδώσω τη σκυτάλη σε νέα ηγεσία το συντομότερο δυνατό.

Οι στόχοι τους οποίους από κοινού καθορίσαμε, όταν ανέλαβα την προεδρία του σωματείου το 2008 είναι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι. Να μπει ένα τέλος στην ξηρασία τίτλων που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια, να οργανωθεί καλύτερα το σωματείο και να μπει σε Ευρωπαϊκή τροχιά. Ειδικά ο τελευταίος στόχος, δηλαδή η συμμετοχή του σωματείου σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν διακαής πόθος όλων μας και δυστυχώς παρέμεινε απραγματοποίητος.

Δεν θεωρώ σκόπιμο να αναφερθώ αναλυτικά στο έργο που έχει γίνει ούτε στα τεράστια προβλήματα που είχαμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε. Θεωρώ σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι έπειτα από χρόνια ξηρασίας η Ομόνοια πέτυχε να κερδίσει τίτλους ενώ εξελίχθηκε σε ένα επαγγελματικά οργανωμένο σωματείο.

Για εμένα το μεγάλο στοίχημα μετά τη κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2010, ήταν η είσοδος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε ομίλους του Champions League ή του Europa League. Δυστυχώς δύο φορές πλησιάσαμε αυτό το στόχο και παρόλο που καταβάλαμε το άπαν των δυνάμεων μας ως ηγεσία του σωματείου, δεν πετύχαμε το ποθητό αποτέλεσμα.

Θεωρώ επομένως, ότι ο κύκλος προσφοράς μου στο σωματείο μας έχει κλείσει. Ό,τι είχα να προσφέρω το έχω προσφέρει με δυσβάστακτο , δυστυχώς για εμένα, προσωπικό και επαγγελματικό κόστος.

Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να δοθεί χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και για να υλοποιηθούν οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν που αφορούν τη δομή του σωματείου μας. Γνωρίζετε το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς οι δικές μου οικονομικές δυνάμεις έχουν εξαντληθεί με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Τις τελευταίες ημέρες έχω κάνει αρκετές επαφές, με στόχο η αλλαγή σκυτάλης να γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του σωματείου μας.

Γνωρίζω ότι προκλήθηκε κάποια αναστάτωση στα μέλη του Δ.Σ. Όμως το μόνο μου μέλημα ήταν το καλό του σωματείου και τίποτε άλλο.

Για τους λόγους που ανάφερα έχω αποφασίσει να υποβάλω την παραίτηση μου ενώπιον του Δ.Σ. Η παραίτηση μου θα τεθεί σε ισχύ στις 31/12/2012 ή ενωρίτερα αναλόγως των εξελίξεων.

Οι λόγοι που μεταθέτω τη παραίτηση μου στο τέλος του έτους είναι δύο:

Πρώτον, για να δώσω τον απαραίτητο χρόνο για να γίνουν όλες οι απαραίτητες διεργασίες για ανάδειξη νέας ηγεσίας και

Δεύτερον, για την υλοποίηση των αλλαγών στην δομή του σωματείου μας οι οποίες πρέπει να τύχουν έγκρισης από έκτακτη γενική συνέλευση η οποία μπορεί να είναι και εκλογική.

Έτσι θα παραμείνω στην Προεδρία του σωματείου, όμως συνειδητά θα απέχω από οποιαδήποτε άσκηση των καθηκόντων μου. Θα ασκώ καθήκοντα προέδρου μόνο όπου χρειάζεται για σκοπούς υλοποίησης των τρεχουσών υποχρεώσεων του σωματείου χωρίς να λαμβάνω μέρος στις αποφάσεις ή να έχω οποιαδήποτε αποφασιστική εκτελεστική αρμοδιότητα.

Η εισήγηση μου στο Δ.Σ. είναι να αναλάβει την ηγεσία η εκτελεστική επιτροπή του σωματείου υπό την ηγεσία του Α Αντιπροέδρου Στέλιου Μυλωνά.

Γνωρίζω ότι με την αποχώρηση μου θα λεχθούν διάφορα. Ό,τι και να λεχθεί έχω τη συνείδηση μου ήσυχη ότι παρά τα λάθη που έγιναν, η επιδίωξη ήταν να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του σωματείου μας.
Είναι αντιληπτό ότι θα παραμείνω στο πλευρό του σωματείου παρέχοντας οποιαδήποτε βοήθεια μου ζητηθεί στο βαθμό που μπορώ να την προσφέρω.

Θέλω να σας παρακαλέσω να δεχτείτε την απόφαση μου και να συμβάλλετε ο κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, ούτως ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για το σωματείο μας. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ ως κόρη οφθαλμού και πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά και υπεύθυνα.

Ευχαριστώ».