Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να μην υποτιμηθεί η αξία της εμφάνισης

Να μην υποτιμηθεί η αξία της εμφάνισης

sak_9122


Δεκτόν, δεν παίζαμε κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Κόντρα στην Αγία Νάπα παίζαμε που επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Ούτε μπορούμε να χαλαρώσουμε και να πούμε “ΟΚ η ομάδα πετάει και δεν θα έχει φέτος αντίπαλο”. Την ίδια στιγμή όμως δεν πρέπει να πάμε ούτε στο άλλο άκρο, να υποτιμούμε την αξία της εμφάνισης και της άνετης νίκης.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πέρσι έχασε βαθμούς από όλες τις μικρές ομάδες και κατά την άποψη του γράφοντα, αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που απώλεσε το πρωτάθλημα. Στο πρώτο της φετεινό παιχνίδι κόντρα σε ομάδα με αμυντικογενή διάταξη και πολυπρόσωπη άμυνα, η ΟΜΟΝΟΙΑ όχι μόνο κυριάρχησε, όχι μόνο πέτυχε 5 γκολ, αλλά δεν πανικοβλήθηκε όταν στο πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες δεν γίνονταν τέρμα. Το γεγονός και μόνο ότι από το 60 και μετά, οι πράσινοι του Λάρκου είχαν την πολυτέλεια να ελέγχουν πλήρως το ρυθμό, με σβηστές μηχανές, είναι λόγος αισιοδοξίας.

Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και όσο πιο εύκολα και άνετα καθαρίζει τα μικρά παιχνίδια, τόσο λιγότερες δυνάμεις σπαταλάς. Τα περσινά αγκομαχητά μέχρι τη νίκη σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, είχαν τελικά το δικό τους κόστος, αφού σε πολλά παιχνίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ στερείτο φρεσκάδας. Η συντριβή της Αγίας Νάπας λοιπόν, δεν είναι λόγος ακόμα να ανοίξουμε σαμπάνιες. Είναι όμως ικανή να φέρει χαμόγελα, να κτίσει ένα κομματάκι αυτοπεποίθησης και να αποτελέσει οδηγό για τα επόμενα παιχνίδια κόντρα σε τέτοιου τύπου ομάδες.