Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ράσκο, ο πιστός στρατιώτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Ράσκο, ο πιστός στρατιώτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

alabi


“Κι όμως είμαι ακόμα εδώ”, θα μπορούσε να μας τραγουδάει για άλλο ένα καλοκαίρι ο Ρασίντ Αλαμπί. Ο Νιγηριανός αμυντικός είναι εδώ και 2-3 καλοκαίρια στα ονόματα που ακούγονται προς αποχώρηση. Είναι όμως ο πιο παλιός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της ομάδας και ενώ ξεκινάει τη χρονιά συνήθως σαν αναπληρωματικός, φροντίζει να αποδεικνύει πως είναι χρήσιμος για την ΟΜΟΝΟΙΑ και τελειώνει συνήθως βασικός!

Είναι μέρος του ποδοσφαίρου αυτό. Πολλά μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να αντιμετωπίσεις κάθε κατάσταση. Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι κάνουν λάθη, πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να παλέψεις για τις ευκαιρίες σου. Είμαι χαρούμενος που έμεινα, για τη κατάσταση που βρίσκομαι τώρα. Ότι συμβαίνει είναι για καλό.

Αυτό απάντησε ο Ρασίντ όταν ρωτήθηκε σήμερα για το θέμα δείχνοντας πως τα όσα ακούγονται περί αποχώρησης του, δεν τον στεναχωρούν, μάλλον τον πεισμώνουν, αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για να δουλεύει σκληρά να γίνεται καλύτερος. Από τα λεγόμενα του, βγαίνει ξεκάθαρα πως νιώθει: σε μια εποχή που η ΟΜΟΝΟΙΑ λόγω των οικονομικών προβλημάτων της δεν είναι και ο πιο ελκυστικός προορισμός του κόσμου, ο Ράσκο θέλει να βρίσκεται εδώ, είναι περήφανος που αποτελεί μέρος του ρόστερ και είναι χαρούμενος που τα κατάφερε.

Το πιο σημαντικό μάλιστα, είναι πως, όντας παλιός πλέον στην ομάδα, ο Ρασίντ, έχει και πλήρη επίγνωση της κατάστασης, αλλά αυτό δεν τον πτοεί, την νιώθει πλέον δική του. Ξέρει πόσο σημαντικό είναι να αποδώσουν αυτός και οι συμπαίκτες του, ξέρει πόσο σημαντικό είναι να φέρουν τον κόσμο κοντά τους και δείχνει να αναγνωρίζει ότι για αυτή την ομάδα, ο κόσμος θα έδινε τα πάντα. Κάτι που φαίνεται άλλωστε από τα λόγια του:

Είναι ένα πρόβλημα που το γνωρίζουμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Μας έχουν ενημερώσει για το θέμα. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε στο γήπεδο για να φέρουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα. Με την βοήθεια του προπονητή μας θα δώσουμε ότι έχουμε. Εκτιμούμε τον κόσμο μας που προσπαθεί να βοηθήσει. Ο κόσμος κάνει μεγάλη προσπάθεια και είναι ένα έξτρα κίνητρο για μας να τα δίνουμε όλα.

Όταν προ τετραετίας, η ΟΜΟΝΟΙΑ πέταγε τα εκατομμύρια δεξιά και αριστερά, ο χαμηλά αμοιβόμενος Αλαμπί περνούσε μάλλον απαρατήρητος. Σήμερα, αποτελεί ένα πιστό στρατιώτη της ομάδας, παράδειγμα προς μίμηση στον τρόπο σκέψης και κατάφερε να κάνει όλους τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, να τον αγαπήσουν. Ράσκο, μείνε το ίδιο προσγειωμένος, συνέχισε τη σκληρή δουλειά!