Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άφησε δυο βαθμούς στο Δάσος

Άφησε δυο βαθμούς στο Δάσος

ns015208


Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε στην Άχνα η ΟΜΟΝΟΙΑ που κινδύνεψε ελάχιστα, αλλά απείλησε πολύ λιγότερο από όσο μπορούσε. Από τη στιγμή που σκόραρε στο 11′ η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να κλείσει τους χώρους και να μην δεχτεί τέρμα. Το κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό, μια ολιγωρία όμως, έδωσε στην Άχνα τον πόντο.

Α’ ημίχρονο

Με πίεση από την ΟΜΟΝΟΙΑ και ένα δολοφονικό τάκλιν από τον Οσενί ξεκίνησε το παιχνίδι. Μόλις στο 2 ο Νιγηριανός μέσος, δοκίμασε να κόψει τη μπάλα στον Σκάρα και δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Στο 8′, ο Αντρέας Αβραάμ έβγαλε συρτή σέντρα, ο Λέο μπήκε στη φάση, ο Μάλαρτζ όμως απέκρουσε. Τρία λεπτά αργότερα, το σκορ άνοιξε. Ο Άλβες έδωσε παλικαρίσια στον Ασσίς, ο Νούνο σήκωσε το κεφάλι και έδωσε συρτή πάσα στον Χριστοφή και ο Τζίμης “εκτέλεσε” τον Μάλαρτζ. Από το σημείο αυτό και μετά, η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειχνε να νοιάζεται περισσότερο να μην δεχθεί γκολ παρά να πετύχει δεύτερο. Το πέτυχε με σχετική άνεση αφού πέραν μιας σύγχυσης στη περιοχή, που οδήγησε σε σωτήρια επέμβαση του Αβραάμ στη γραμμή στο 26′, δεν κατάφερε να φτιάξει μεγάλες ευκαιρίες. Ούτε η ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως απείλησε ιδιαίτερα, αν και θα μπορούσε να τελείωνε το παιχνίδι στο 45+2, όταν ο Αβραάμ αστόχησε σε τετ α τετ. Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως στο 37′, η Άχνα θα έπρεπε να μείνει με παίκτη λιγότερο όταν ο Άλισον κλώτσησε τον Νούνο Ασσίς στο λαιμό. Ήταν ο ορισμός της κόκκινης κάρτας, ο Σκαπούλλης, οι δυο βοηθοί και ο τέταρτος όμως, έβλεπαν κάπου αλλού.

 

Β’ ημίχρονο

Να διαχειριστεί ορθά το υπέρ της αποτέλεσμα έπρεπε η ΟΜΟΝΟΙΑ και μέχρι το 84, το έκανε με σχετική άνεση. Στο 53′ η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε στην περιοχή, ο Αβραάμ όμως έδωσε λανθασμένη τελική πάσα. Στο 60′ ο Άλισον έκανε νέο εκτός φάσης δολοφονικό κτύπημα, αυτή τη φορά με αγκωνιά στον Αβραάμ, ο Σκαπούλλης και πάλι έβλεπε το φεγγάρι. Στο 68′ η Άχνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Αλαμπί έκανε το λάθος ο Μασίνουα έκανε το σουτ και ο Λεόνι απέκρουσε. Στο 71΄η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε διπλή σπουδαία ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα. Πρώτα ο Ασίς βρήκε τον Χριστοφή που σέντραρε συρτά για να αποκρούσει η άμυνα. Στη συνέχεια και πάλι ο Ασίς, βρήκε τον Άλβες στη περιοχή που έδωσε προς τον Λέο, ο αρχηγός δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία. Στο 80′ ο Μάλαρτζ απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Άλβες. Για να έρθουμε έτσι στο 84′ όταν η Άχνα κέρδισε ανύπαρκτο φάουλ, ο Μπέντα εκτέλεσε, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίκτυα. Ένα λεπτό αργότερα, ο σκόρερ δέχτηκε κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) για δολοφονικό φάουλ στον Αντράντε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να βρει το δεύτερο γκολ και έφτασε κοντά στο 89 όταν ο Ασίς αστόχησε σε τετ α τετ. Το δεύτερο γκολ όμως δεν ήρθε ποτέ…

 

Συμπερασματικά

Αν δεν ερχόταν η φάση του 84, πιθανόν να γράφαμε διαφορετικά, αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ κινδύνεψε ελάχιστα. Η φάση ήρθε όμως για αυτό θα πούμε πως οι πράσινοι μπορούσαν να πιέσουν περισσότερο την Άχνα, να πετύχουν δεύτερο γκολ και να τελειώνουν. Για τον Σκαπούλλη τι να γράψουμε, μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια. Θα σταθούμε αποκλειστικά στη δική μας απόδοση και θα πούμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ άφησε δυο βαθμούς στο Δασάκι, χωρίς κανένα λόγο.