Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Υπάρχουν επιλογές για έξοδο από την κρίση

Υπάρχουν επιλογές για έξοδο από την κρίση

img_2135


Εδώ και αρκετό καιρό, οι διεργασίες για να βρεθεί ένας τρόπος εξόδου από την κρίση είναι έντονες. Τα μέλη του συμβουλίου, κάνουν τι δικές τους έρευνες για να αποφασίσουν ποιος είναι ο καταλληλότερος και να τον θέσουν ενώπιον των μελών. Όπως πληροφορούμαστε υπάρχουν αυτή τη στιγμή δυο τάσεις: η μια αφορά την σύσταση εταιρίας λαϊκής βάσης για την οποία είχε κάνει λόγο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Παύλος Χρυσάνθου. Η δεύτερη, αφορά στην ουσία το πλάνο το οποίο παρουσιάσαμε πριν από κάποιες μέρες, με κάποιες αλλαγές. Προς το παρών δεν έχει παρθεί απόφαση για το τι θα ακολουθηθεί, αυτό όμως εικάζουμε πως θα γίνει πολύ σύντομα.

 

 

Εταιρία λαϊκής βάσεως

Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι εννοούμε όταν λέμε εταιρία λαϊκής βάσεως, άρα δεν είμαστε σε θέση να πάρουμε θέση για το αν είναι όντως η λύση στα προβλήματα μας. Εκείνο που γνωρίζουμε, είναι πως ο κόσμος στο μυαλό του έχει δαιμονοποιήσει την λέξη εταιρία, θεωρεί πως αντιτίθεται στα ιδανικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το κάνουν ξεκάθαρο πως θα ταχθούν ενάντια σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια. Το γεγονός πως “κάθε μέλος της εταιρίας θα έχει δικαίωμα μίας ψήφου ώστε να υπάρχει ισότητα των μετόχων” είναι οπωσδήποτε θετικό, το μήνυμα που παίρνουμε όμως από τον κόσμο και όχι μόνο από τους οργανωμένους, είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ ανήκει στο ΛΑΟ της και όχι στους μετόχους της.

 

Κάτι πάντως που (δεν είναι ξεκάθαρο αν ισχύει) ίσως να σκέφτονται οι υποστηρικτές της ομάδας, είναι πως αν είναι η εταιρία που πρέπει να περάσει τα οικονομικά κριτήρια της  UEFA και όχι το (οικονομικά καταχρεωμένο) σωματείο, ίσως με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίζεται το ότι θα περνάμε τα κριτήρια. Αυτό όμως δεν είναι προς το παρών σαφές.

 

Ξαναλέμε πως δεν κρίνουμε το όλο εγχείρημα, ούτε ασφαλώς τις προθέσεις, αφού δεν ξέρουμε καλά καλά τι προνοεί. Το θέμα είναι όμως πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να περάσει αναίμακτα και πρέπει να αναλογιστούμε αν αντέχουμε άλλη μια περίοδο εσωτερικών συγκρούσεων. Η εταιρία έτσι κι αλλιώς δεν είναι πανάκεια, δεν είναι κάτι μαγικό που θα εξασφαλίσει τα προβλήματα, αν έχει και ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ απέναντι της, θεωρούμε πως δύσκολα θα πετύχει. Φυσικά πρέπει να είμαστε όλοι δίκαιοι και υπομονετικοί. Ας κρίνουμε αυτό που θα μας παρουσιαστεί και όχι θεωρητικά πράγματα.


Αλλαγές στο καταστατικό, μαζική εκστρατεία μελών

Είχαμε γράψει προ ημερών για το δεύτερο πλάνο, που αφορά αλλαγές στο καταστατικό, άνοιγμα στον κόσμο και μαζική εκστρατεία εγγραφής μελών. Την ίδια μέρα, είχαμε γράψει και την άποψη μας που θεωρούμε πως αντιπροσωπεύει και την πλειοψηφία των ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ με βάση τουλάχιστον τα μηνύματα που λαμβάνουμε: απαγορεύεται, να δημιουργηθούν ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ δύο ταχυτήτων με βάση το αν ψηφίζουν ή όχι. Πιο απλά: είσαι μέλος και άνω των 21, ψηφίζεις! 

 

Από και και πέρα, το πλάνο έχει δυνατότητες, αφού δίνει στον ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ τη δυνατότητα να προσφέρει όσα μπορεί με βάση την οικονομική του επιφάνεια, προσφέροντας του φυσικά προνόμια, άλλα από την ψήφο. Από ότι αντιληφθήκαμε, το μήνυμα ότι δεν μπορούν να χωριστούν τα μέλη σε αυτούς που ψηφίζουν και αυτούς που δεν ψηφίζουν, έχει περάσει και μάλιστα πολύ δυνατά και ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή προσπάθεια αναπροσαρμογών, ούτως ώστε να έχεις τη ψήφο σου, σε οποιαδήποτε κατηγορία και να ανήκεις, αλλά αν κάποιος μπορεί να δώσει περισσότερα να έχει τα κίνητρα να το πράξει.

 

Πρέπει όμως να γίνει κάτι ξεκάθαρο. Αν τελικά περάσει κάτι τέτοιο και έχει δικαίωμα ψήφου τόσο αυτός που δίνει 250 όσο και αυτός που δίνει 500 ευρώ, αυτόματα αυξάνεται ο αριθμός των μελών που χρειάζονται για να πετύχει το εγχείρημα. Θα είναι τότε υποχρέωση όλων μας και εννοούμε ΟΛΩΝ ΜΑΣ είτε είμαστε συμβουλιακοί, είτε ιστοσελίδα, είτε οργανωμένοι, είτε οπαδοί να κάνουμε τις αιτήσεις μας, να εξηγήσουμε και στον τελευταίο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ την ανάγκη να γίνουμε μέλη. Θα πρέπει να ξεκινήσει εκστρατεία στο διαδίκτυο, από χωριό σε χωριό, καφενείο σε καφενείο, μέχρι να φτάσουμε τον αριθμό των μελών μας σε ύψη που άλλοι ούτε ονειρεύτηκαν. 250 ευρώ το χρόνο πάει να πει 20 ευρώ το μήνα. Είναι ένα ποσό που οι περισσότεροι μπορούμε να δώσουμε, αν θα σημαίνει τη σωτηρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καθώς και ουσιαστική άποψη στα πεπραγμένα της μέσω της ψήφου.

 

Από εμάς εξαρτάται

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πλέον έχει στα χέρια της ένα μεγάλο όπλο το διαδίκτυο, είτε μέσω του trifylli.net, είτε μέσω του kifines.com, είτε μέσω του Omonoianews.com είτε οποιουδήποτε άλλου ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟΥ site. Η διοίκηση μπορεί πιο εύκολα να πάρει τα μηνύματα, να αφουγκραστεί τις επιθυμίες, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πράξουμε. Οι διεργασίες είναι έντονες, τίποτα δεν είναι τελειωτικό και πρέπει να αντιληφθούμε πως από εμάς, τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ θα βρεθεί η λύση, φτάνει οι ιδέες να έρχονται, να δημοσιοποιούνται, να εξετάζονται.

Αν λοιπόν περάσει το δεύτερο πλάνο που μάλλον βάζει περισσότερο τον κόσμο στο παιχνίδι, δουλειά δική μας είναι να πετύχει. Γιατί αν σε 6 μήνες, γραφτούν 300 και 400 μέλη, αντί μερικών χιλιάδων που πρέπει να είναι ο στόχος, δεν κάναμε τίποτα…

 

Οι εξελίξεις είναι πολλές

Το βλέπουμε και θα το πούμε, οι διεργασίες είναι έντονες, οι εξελίξεις ίσως εκπλήξουν αρκετούς. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπαθεί να γυρίσει σελίδα, να δει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και μας έχει όλους ανάγκη. Ας κάνουμε λοιπόν ότι μπορούμε, να σταθούμε κοντά στην αγαπούλα.