Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άδικη ισοπαλία

Άδικη ισοπαλία

ns019942


Μια εξαιρετική ΟΜΟΝΟΙΑ, καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, πάτησε το Αποέλ, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και να πάρει τη νίκη. Οι παίκτες του Τόνι Σαβέφσκι έκαναν σπουδαία εμφάνιση, πάνω στην οποία πρέπει να κτίσουν. Αποδείκτηκε περίτρανα πως η διαφορά των 7 βαθμών από τη κορυφή είναι άδικη.

Α΄ ημίχρονο

Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η ΟΜΟΝΟΙΑ και έπαιζε μέχρι το 20 σαν τη γάτα με το ποντίκι το Αποέλ. Μόλις στο 2′ ο Χριστοφή έκανε ωραία μπαλιά αλλά ο Εφραίμ δεν πρόλαβε να μπει στη πορεία της μπάλας. Στο 9 ο Σκάρα σέντραρε, ο Τζίμης ένα μέτρο από το τέρμα δεν μπόρεσε να σκοράρει και η τεράστια ευκαιρία χάθηκε. Ένα λεπτό αργότερα νέα τεράστια φάση με τον Χριστοφή να σεντράρει, τον Σολωμού να κάνει κεφαλιά και τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Πάρντο. Στο 13 ο Φρέντι διεκδήκησε πέναλτι, με το ριπλέι να δείχνει πως υπάρχει επαφή τη φάση όμως να είναι δύσκολη. Στο ίδιο λεπτό ο Χριστοφή από μπαλιά του Εφραίμ βγαίνει μόνος αλλά πλασάρει άτσαλα και η μπάλα πάει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Σκάρα πάει άουτ, ανώ το Αποέλ δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα. Λίγο μετά, στο 20 ο Λέο αποχώρησε τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Μαργκάσα. Η αλλαγή αποσυντόνισε λίγο την ομάδα, το Αποέλ ανέβηκε, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ εξακολουθούσε να ελέγχει. Στο 30′ το Αποέλ έχασε την πρώτη του ευκαιρία με σουτ του Χαραλαμπίδη που πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον αιώνιο με τον Ατόρνο να πλασάρει άουτ σε τετ α τετ. Στο 40′ ο Αλωνεύτης έκανε εγκληματικό φάουλ στον Λεβίντα όταν έβγαλε ψηλά στο γόνατο του Ισραηλινού τις τάπες του και θα έπρεπε να αποβληθεί. Ο Χρυσοστόμου όμως, ανέχτηκε το σκληρό παίξιμο των παικτών του Αποέλ σε όλο το ματς και τον τιμώρησε μόνο με κίτρινη. Κάποιες κινήσεις των Εφραίμ και Χριστοφή από πλάγια έφεραν προϋποθέσεις αλλά όχι μεγάλη φάση και το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0.

 

Β’ ημίχρονο

Μόλις στο 46 μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ με το Φρέντι να είναι μόνος στη περιοχή και τον Αλεξάνδρου να διώχνει σε κόρνερ πριν ο Αγκολέζος σουτάρει. Ο Χρυσοστόμου έδωσε για κάποιο λόγο άουτ. Στο 55′ μια επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Αποέλ περνάει χωρίς συνέπειες, ενώ στο 58 ένα καλό σουτ του Αγκουϊάρ πέρασε έξω. Στο 62′ ο Χριστοφή κέρδισε φάουλ στην άκρη της περιοχής η εκτέλεση από το Μαργκάσα όμως πέρασε άουτ. Στο 65′ ο Χριστοφή έβγαλε το Φρέντι φάτσα με τον Πάρντο, ο Αγκολέζος όμως έχασε τη σπουδαία ευκαιρία. Μετά από ένα άγονο δεκάλεπτο, φτάσαμε στο 75′, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να πιάνει δαιμονιόδη ρυθμό και να τον κρατάει μέχρι τέλους. Στο 81′ ο Μαργάσα εκτελεί φάουλ, ο Σάβο κάνει κεφαλιά και ο Πάρντο κάνει την απόκρουση του αγώνα. Ένα λεπτό αργότερο ο Σοάρες βγάζει μαγική μπαλιά στο Χριστοφή που καθυστερεί και χάνει την ευκαιρία να βγει τετ α τετ με τον Πάρντο. Στο 87′ ο Χριστοφή κάνει δυνατό σουτ, ο Πάρντο αποκρούει ασταθώς, ο Εφραίμ δεν μπορεί στην επαναφορά. Στο 91 ο Σπούγκιν κάνει δυνατό σουτ, άουτ. Στο 93′ ο Άλβες περνάει όποιον βρει μπροστά του, το σουτ του όμως πάει άουτ. Στο 93′ ο Τζίμης κάνει φοβερή κίνηση, βγάζει το Σκάρα μόνο στη περιοχή, ο τελευταίος όμως κάνει άτσαλο σουτ, άουτ. Τελικό σκορ 0-0.

 

Συμπερασματικά

Μόνο ο Θεός ξέρει πως γλίτωσε σήμερα το Αποέλ. Τέτοια ΟΜΟΝΟΙΑ έχουμε πάρα πολύ καιρό να δούμε και η αλήθεια είναι πως το είχαμε ανάγκη. Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν, ο Σαβέφσκι όμως με 10 μέρες στην ομάδα έχει βρει τον τρόπο να ανεβάσει τους παίκτες του. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η κορυφαία ομάδα στο πρωτάθλημα, το λέμε το εννοούμε και αξίζει να την στηρίξουμε ως το τέλος. ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


szólj hozzá: OMONOIA-Apoel (Aspro) Full Highlights