Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Είμαστε ΟΜΟΝΟΙΑ, εμείς ορίζουμε την τακτική στο παιχνίδι”

“Είμαστε ΟΜΟΝΟΙΑ, εμείς ορίζουμε την τακτική στο παιχνίδι”

sak_8657


Πραγματοποιήθηκε πριν από το μεσημέρι η δημοσιογραφική διάσκεψη του προπονητή μας, Τόνι Σαβέβσκι, ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στην Ανόρθωση. Ο κος Σαβέφκσι δήλωσε πως το παιχνίδι θα είναι δύσκολο κόντρα σε μια φορμαρισμένη ομάδα, όμως εμείς είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ, και ο αντίπαλος θα πρέπει να προβληματίζεται επίσης.

«Καλημέρα, έχουμε ακόμα ένα ντέρμπι, δύσκολο παιχνίδι με την ίσως πιο φορμαρισμένη ομάδα. Ελπίζω να μην υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα λόγω Εθνικών. Δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε αρκετά καλά αφού οι περισσότεροι απουσίαζαν. Πιστεύω οι παίκτες δεν θα αναπαυτούν μετά το καλό παιχνίδι με το Αποέλ, πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή να πάρουμε και αποτέλεσμα».

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

 

Κόουτς έχει μέλλον η ΟΜΟΝΟΙΑ στους νεαρούς;

Εγώ πιστεύω πως έχει και μάλιστα αρκετό. Αρκεί οι Κύπριοι να αλλάξουν νοοτροπία, να είναι πιο επαγγελματίες, να αλλάξει λίγο η ποδοσφαιρική σκέψη. Μέλλον υπάρχει και με το καλό σύντομα θα δείτε κάποια πράγματα, όχι για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά έγινε σκέψη να ανεβαίνουν κάποια παιδιά από U21, U17. Δεν το κάνουμε για να πουλήσουμε πνεύμα, δεν θέλουμε να πουλούμε παραμύθια. Αυτό που κάνουμε το πιστεύουμε, όλο το τημ και η διοίκηση.

Σας προβληματίζει ότι θα χάσετε το Σοάρες;

Έχουμε χρόνο, αυτό θα γίνει Ιανουάριο.

Κόουτς η ΟΜΟΝΟΙΑ πολλές φορές δεν αλλάζει σύστημα την ώρα του αγώνα…

Δεν μπορεί να ξέρεις πως θα διαχειριστείς ένα παιχνίδι. Πράττεις ανάλογα με το υλικό και το παιχνίδι.

Κ. Σαβέφσκι δείχνετε ικανοποιημένος από την εμφάνιση κόντρα στο Αποέλ. Αυτή είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ;

Δεν είμαι ικανοποιημένος. Θα ήμουν ικανοποιημένος αν η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδιζε αλλά δεν κέρδισε. Θέλω η ΟΜΟΝΟΙΑ να παίζει πάντα στο ίδιο επίπεδο αλλά να κερδίζει. Οι παίκτες έχουν δείξει ότι μπορούν, ο φόβος μου είναι πως ίσως δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την ισορροπία. Πρέπει να ελέγχεις την κατάσταση από μόνος σου. Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε και εμφάνιση και αποτέλεσμα. Οτιδήποτε άλλο, δεν είναι ικανοποιητικό.

Για τους τραυματίες τι μπορείτε να πείτε;

Αυτά είναι δουλειά του ιατρικού τημ.

Κ. Σαβέφσκι επαναλαμβάνετε τη λέξη φόβος. Αυτό δεν βγαίνει και τόσο ωραία προς τα έξω..

Ο φόβος είναι μην απογοητεύσω κάποιους, μόνο αυτό. Όταν θέλεις να ευχαριστήσεις το κόσμο και τη διοίκηση, φοβάσαι μήπως κάτι πάει στραβά. Δεν φοβάμαι οτι θα φύγω αύριο, ούτε κανένα αντίπαλο. Φοβάμαι μην απογοητεύσω απλά κάποιους..

Πάντα μετά από διακοπή, η ΟΜΟΝΟΙΑ χάνει βαθμούς…

Προσπαθώ να μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές πως είναι επαγγελματίες, πρέπει πάντα να κερδίζουν. Πολλές φορές όμως ξεχνάμε την προσπάθεια που γίνεται και μένουμε στο αποτέλεσμα.

Κάτι για το κόσμο, 1100 θα είναι όλοι και όλοι

Ο κόσμος ξέρει πως δεν θέλω να καλοπιάνω κανένα. Προσπαθώ να κάνω πάντα τη δουλειά μου. Ο κόσμος ξέρει πόσο σημαντικός είναι για την ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν χρειάζεται να του το πω εγώ ούτε να του δώσω μάθημα, ούτε μήνυμα. Δεν θα είναι 1100 θα είναι πολύ περισσότεροι. Ο κόσμος ξέρει τα συναισθήματα μου, το σεβασμό μου. Ο φόβος που είμαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι μην απογοητεύσω αυτό τον κόσμο και τη διοίκηση, όχι οτιδήποτε άλλο.  Ο κόσμος ξέρει τη δουλειά του.

Δεν θα αλλάξει δηλαδή η τακτική σας;

Επιζητάμε τους τρεις βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια. Καλή εμφάνιση, καλή νίκη.

Πιστεύετε στις παραδόσεις;

Πιστεύω στο Θεό, από κει και πέρα…

Η Ανόρθωση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, πολύ καλούς ακραίους. Σας προβληματίζει;

Και η Ανόρθωση πρέπει να προβληματίζεται. Είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Υπάρχουν οι λύσεις μέσα από το ρόστερ;

Όλοι μπορούν να βοηθήσουν ανάλογα με τη φόρμα τους.

 Σας προβληματίζει που δεν έχετε το εύκολο γκολ;

Πολύ.

Λένε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ αδικείται με τη βαθμολογική της θέση. Συμφωνείται;
Σίγουρα. Αλλά η βαθμολογική μας θέση δεν μας δικαιολογεί, δεν είναι δικαιολογία το ότι χάνουμε βαθμούς ενώ παίζουμε καλά.Πρέπει με καλό παιχνίδι να κερδίσουμε τους βαθμούς. Είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και δεν έχουμε πολυτέλεια να μένουμε στις εμφανίσεις.

Γνωρίζεται ποιο παίκτες θα είναι στη διάθεση σας;
Σε μεγάλο βαθμό ναι. Πρέπει να περιμένουμε για κάποιους.

Τι προσπαθήσατε να δουλέψετε αυτές τις δέκα μέρες;

Οι παίκτες μου ξέρουν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο καθαρά αγωνιστικά με την έννοιά ότι θέλουμε και τους τρεις βαθμούς. Αν μπορούμε να το επαναλαμβάνουμε αυτό κάθε παιχνίδι θα είναι ότι καλύτερο. Να μπορούμε να συνδυάσουμε και τα δύο πράγματα μαζί.

Θα διαφοροποιήσετε τη τακτική σας σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στο Αποέλ;

Είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν υπάρχει αντίπαλος στη Κύπρο που να μας αναγκάσει να αλλάξουμε τη τακτική μας. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να κάνουμε τον αντίπαλο να προσαρμοστεί στο δικό μας παιχνίδι.