Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η απάντηση του Τράττου στον Κουτσοκούμνη – “Μου είπες να πάω στο...

Η απάντηση του Τράττου στον Κουτσοκούμνη – “Μου είπες να πάω στο γήπεδο και να τους δώσω τις απαντήσεις μου”

pic714954


Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του συνδέσμου διαιτητών, ο Λεόντιος Τράττος απαντάει στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που τον άδειασε κανονικά χθες το βράδυ σε παρέμβαση του σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο Τράττος μιλάει για την συνάντηση του με τον Κάκο αλλά και για την επικοινωνία που είχε πριν από τον αγώνα, με τον Χανς Ρέικβαρντ. Διαβάστε την ανακοίνωση του προέδρου των διαιτητών που απαντάει στον πρόεδρο της ομοσπονδίας!

“Η Απάντηση του προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναφορικά με τα διάφορα δημοσιεύματα, συζητήσεις ή και δηλώσεις που έχουν γίνει σχετικά με τον ορισμό μου ως Διαιτητή στον αγώνα Ανόρθωση VS Ομόνοια και τα όσα έχουν προηγηθεί ή ακολουθήσει τον συγκεκριμένο αγώνα προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ορθής και αντικειμενικής ενημέρωσης του φίλαθλου κόσμου επιθυμώ να παραθέσω τα ακόλουθα:

Μέσα στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων μου ως Προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου μου ζητήθηκε και αποδέχτηκα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ανόρθωση κ. Σάββα Κάκο στο Οίκημα του Συνδέσμου, στην παρουσία και τρίτου προσώπου. Η τακτική των συναντήσεων με Προέδρους ή παράγοντες Σωματείων σε δημόσιους χώρους, για συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, είναι τακτική που ακολουθείται συχνά και χωρίς περιορισμούς και ας μην καμώνονται κάποιοι ότι δεν το γνωρίζουν.

Είναι δεδομένο ότι κάθε εβδομάδα τα Σωματεία έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενο ότι οι υποχρεώσεις αυτές δεν μπορούν να εμποδίζουν την πραγματοποίηση συναντήσεων που σκοπό έχουν την συνεργασία Συνδέσμου και Σωματείων για όφελος του Ποδοσφαίρου και της Διαιτησίας. Θεωρώ αδιανόητο μια συνάντηση, σε δημόσιο χώρο, στην παρουσία πολλών άλλων γνωστών και αγνώστων, να χαρακτηρίζεται ύποπτη στο μυαλό λογικών και ορθά σκεφτόμενων ανθρώπων.

Οσο αφορά το αν γνωστοποίησα την συνάντηση στην Ομοσπονδία, θα ήθελα να πληροφορήσω ότι παρά τα γεγονός ότι καμία νομική ή άλλη υποχρέωση έχω να πάρω άδεια από οποιοδήποτε, εν τούτοις την Τετάρτη το μεσημέρι προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον κ. Κουτσοκούμνη τηλεφωνικώς για να του μιλήσω σχετικά με την συνάντηση. Δυστυχώς όμως χωρίς καμία ανταπόκριση από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ. Την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι που πληροφορήθηκα τον ορισμό μου ως Διαιτητής στον αγώνα Ανόρθωση VS Ομόνοια και μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης μου με τον κ. Κάκο και την λανθασμένη εικόνα που κάποιοι δημιούργησαν, ξαναδοκίμασα να επικοινωνήσω με τον κ. Κουτσοκούμνη πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Μετά από λίγη ώρα ο κ. Κουτσοκούμνης με πήρε τηλέφωνο και αφού μιλήσαμε σχετικά με το πιο πάνω θέμα με προέτρεψε να μην ακούω κανένα, να πάω στο γήπεδο και να τους δώσω τις απαντήσεις μου..

Το Σάββατο γύρω στις 10:00 το πρωί ο κ. Hans Reigwart επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικώς, ως συνηθίζει να κάνει με όλους του Διαιτητές, χωρίς να μου αναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα που ενδεχομένως να προέκυψε λόγω της συνάντησης που είχα με τον Πρόεδρο της Ανόρθωσης. Ούτε μου ανάφερε τίποτα σχετικά για τυχών παράπονο από τον κο Κουτσοκούμνη.
Προς απόδειξη των πιο πάνω, ας θεωρηθεί δεδομένη η συγκατάθεση μου για έρευνα των τηλεφωνικών μου κλήσεων μέσω της CΥΤΑ.

Τέλος λυπούμαι να παρατηρήσω ότι οι δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟΠ ψες το βράδυ στη LTV, το λιγότερο που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν είναι ατυχείς και λανθασμένες. Είναι πιστεύω αντιδεοντολογικό ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας να προτρέπει σύμφωνα πάντοτε με τις δηλώσεις του, το Σωματείο Ομόνοια να τα «έχει» με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών. Μήπως οι δηλώσεις αυτές του Προέδρου της ΚΟΠ, δεν υποσκάπτουν τον Διαιτητή ή και την Διαιτησία γενικότερα και δεν επαυξάνουν αδικαιολόγητα την προκατάληψη;

Με πολύ πικρία και απογοήτευση διαπιστώνω ότι η όλη μου η προσπάθεια για ορθή παρουσία στα γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια και η έντιμη συμπεριφορά μου έχουν παραγνωρισθεί, δημιουργώντας γύρω από το πρόσωπο μου λανθασμένες και μη ορθές εικόνες. Απολογούμαι αν άθελα μου και χωρίς καμία σκοπιμότητα έχω υποπέσει σε λάθη που έβλαψαν ή ζημίωσαν κάποιους.

Λεόντιος Τράττος
Πρόεδρος
Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου”