Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κόντρα και στον κακό της δαίμονα!

Κόντρα και στον κακό της δαίμονα!

sak_9981


Προφανώς δεν εννοούμε την Ανόρθωση. Με κάθε σεβασμό στην ομάδα της Αμμοχώστου και με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει η ΟΜΟΝΟΙΑ τη Κυριακή κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, με την παράδοση που έχουν κτίσει οι πράσινοι τα τελευταία χρόνια, μάλλον εμείς θα έπρεπε να δίνουμε εισιτήρια στην Ανόρθωση παρά το αντίθετο. Τι εννοούμε λοιπόν;

Έχει παρατηρηθεί εδώ και κάποια χρόνια πως η ΟΜΟΝΟΙΑ μετά από εθνικές υποχρεώσεις χάνει βαθμούς. Αυτό έχει ήδη συμβεί μια φορά φέτος, αφού του παιχνιδιού στην Άχνα, είχε προηγηθεί το παιχνίδι της Κύπρου με την Ισλανδία. Θα μας πείτε τώρα, αν ο Σκαπούλλης έπαιζε 50-50 θα είχαμε πάρει τους  βαθμούς, αυτό δεν αλλάζει πάντως την ουσία, ότι δηλαδή η ΟΜΟΝΟΙΑ επιβεβαίωσε τον κανόνα.

Ο Σαβέφσι πάντως όταν ρωτήθηκε σχετικά, έδειξε ενήμερος για το γεγονός και τόνισε πως:

Προσπαθώ να μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές πως είναι επαγγελματίες, πρέπει πάντα να κερδίζουν. Δεν είναι δικαιολογία η διακοπή. Πολλές φορές όμως ξεχνάμε την προσπάθεια που γίνεται και μένουμε στο αποτέλεσμα.

Με άλλα λόγια, ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προσπαθεί να βάλει στο μυαλό των παικτών του πως από τους ίδιους εξαρτάται, ούτε από τη τύχη, ούτε από τις παραδόσεις, ούτε από οποιονδήποτε άλλο. Αν οι παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι -και ως επαγγελματίες οφείλουν να το κάνουν- θα πάρουν τους βαθμούς. Είναι και αυτό μέρος της αλλαγής νοοτροπίας που προσπαθεί να φέρει ο Σαβέφσκι στο Ηλίας Πούλος: έχουμε πάντα μια δικαιολογία έτοιμη.