Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μαθήματα νοοτροπίας από το Σαβέφσκι

Μαθήματα νοοτροπίας από το Σαβέφσκι

sak_7887


Τουλάχιστον τέσσερις φορές επανέλαβε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του σήμερα τη φράση “Είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ”, ο Τόνι Σαβέφσκι. Ο προπονητής της ομάδας θέλει όλοι στο πράσινο στρατόπεδο να συμπεριφέρονται σαν μέλη της μεγαλύτερης ομάδας της Κύπρου, είτε η συμπεριφορά αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είτε οτιδήποτε άλλο.

Καταρχάς όταν ρωτήθηκε αν θα αλλάξει την τακτική του λόγω της διαφορετικότητας της Ανόρθωσης σε σχέση με το Αποέλ, ο Σαβέφσκι απάντησε το εξής:

Είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν υπάρχει αντίπαλος στη Κύπρο που να μας αναγκάσει να αλλάξουμε τη τακτική μας. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να κάνουμε τον αντίπαλο να προσαρμοστεί στο δικό μας παιχνίδι.

Στη συνέχεια όταν του τονίστηκε πως η Ανόρθωση έχει εξαιρετικούς ακραίους και ρωτήθηκε αν τον προβληματίζει το γεγονός απάντησε:

Και η Ανόρθωση πρέπει να προβληματίζεται. Είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Τέλος όταν λέχθηκε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ αδικείται από τη βαθμολογική της συγκομιδή, ο Σαβέφσκι έσπευσε να κάνει ξεκάθαρο πως αυτό δεν είναι δικαιολογία για μια ομάδα του μεγέθους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

 Η βαθμολογική μας θέση δεν μας δικαιολογεί, δεν είναι δικαιολογία το ότι χάνουμε βαθμούς ενώ παίζουμε καλά.Πρέπει με καλό παιχνίδι να κερδίσουμε τους βαθμούς. Είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και δεν έχουμε πολυτέλεια να μένουμε στις εμφανίσεις.

Γενικότερα ο Σαβέφσκι έκανε ξεκάθαρο ότι μόνο θέματα που αφορούν άμεσα την ομάδα μας μπορούν να τον προβληματίσουν, όπως για παράδειγμα η επιθετική δυστοκία και η φυγή του Σοάρες. Κατά τα άλλα είναι προφανές πως θέλει κόσμος και ποδοσφαιριστές να εμπεδώσουν πως όταν λέγεσαι ΟΜΟΝΟΙΑ οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις είναι παρά πολλές και είναι αδιανόητο να πανηγυρίζεις καλές εμφανίσεις, αν αυτές δεν έφεραν το αποτέλεσμα που ήθελες. Είναι πολύ σημαντικό, οι παίκτες μας να μείνουν στην πρίζα μέχρι το τέλος. Δεν έχουμε πολυτέλεια για απώλεια βαθμών, ούτε χαλάρωση. Είμαστε ΟΜΟΝΟΙΑ και θα έχουμε πετύχει μόνο αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.