Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ “Μας είπαν δώστε το ματς στο Αποέλ, μην ανεβεί η ΟΜΟΝΟΙΑ”

“Μας είπαν δώστε το ματς στο Αποέλ, μην ανεβεί η ΟΜΟΝΟΙΑ”

barlos


Μια συνέντευξη του Λούκα Μπάρλου, του μεγαλύτερου διοικητικού ηγέτη που είχε ποτέ η ΑΕΚ, αναδημοσιεύει σήμερα η sport24.gr με την ευκαιρία συμπλήρωσης 15 χρόνων από το θάνατο του. Σε αυτήν ο Μπάρλος κάνει μια απίστευτη αποκάλυψη, ότι είχαν λάβει εντολές να δώσουν παιχνίδι στο Αποέλ (με συμμετοχή ασφαλώς του Αποέλ στο κόλπο) για να μην ανεβεί η σίγουρη πρωταθλήτρια ΟΜΟΝΟΙΑ στην ελληνική Α’ Εθνική.

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά, το πόσο βρώμικη ιστορία έχουν οι απέναντι και πώς έχουν κτίσει τις πιο μεγάλες στιγμές της ιστορίας τους. Στημένα τότε, Άσπρο Κλίαρ τώρα, διαιτησίες πάντοτε. Δείτε χαρακτηριστικά τι είπε ο Μπάρλος:

– Τι άλλο θυμάστε από τα πρώτα σας βήματα;

“Το πρωτάθλημα πήγαινε προς το τέλος του και εμείς πήγαμε στη Λευκωσία για να παίξουμε με τον ΑΠΟΕΛ. Με παίρνει στο τηλέφωνο ο Πριντζής* και μου λέει να δώσω το παιχνίδι στον ΑΠΟΕΛ για να μείνει στην Α’ Εθνική και να μην ανέβει η Ομόνοια που είναι η ομάδα των κομουνιστών στην Κύπρο. Του είπα ότι είχαμε συμφωνήσει πως δεν θα δεχτώ καμία παρέμβαση. ‘Τι μου λέτε; Πήρα την ΑΕΚ στην 13η θέση και είμαστε στην 4η. Πάμε να βγούμε στο ΟΥΕΦΑ. Πως θα δώσω το παιχνίδι;…”

– Τι έγινε τελικά;

“Μου είπε ότι ήταν εθνική ανάγκη και ότι “θα το δώσεις το ματς, θες δε θες”! Τι να κάνω λοιπόν; Πιάνω τον Σιδηρόπουλο και του λέω: “Κάνε τον τροχονόμο να βάλουν ένα γκολ και να τελειώνουμε”. Δεν θα το ξεχάσω. Έκανε ένα σουτ από τη σέντρα ο Τιμοθέου, έτσι λεγόταν και μας έβαλε το γκολ. Έγινε χαμός στο γήπεδο και μετά το πως μας περιποιήθηκαν, δεν λέγεται, δεν μπορώ να το περιγράψω. Φεύγοντας από την Κύπρο, ήρθαν στο αεροδρόμιο και μας έδωσαν επί τόπου τον Τιμοθέου σαν αντάλλαγμα για την παραμονή τους στην Α’ Εθνική…”

– Ήταν και η μόνη φορά που έγινε κάτι τέτοιο;

“Ναι, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο”.

*Πρίντζης Αναστάσιος = γενικός γραμματέας αθλητισμού επί Χούντας