Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τριφυλλάρα βάλε ένα γκολ!

Τριφυλλάρα βάλε ένα γκολ!

sak_9388


Έχει γραφτεί πολλές φορές, ότι η διαιτησία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο -10, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ΟΜΟΝΟΙΑ. Μάλιστα ήταν τόσο προκλητικές οι διαιτησίες που είχαμε φέτος να αντιμετωπίσουμε που καταδικάστηκε σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ, κάτι που πρώτη φορά γίνεται όταν αδικείται η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Κάναμε αυτό τον πρόλογο, για να ξεκαθαρίσουμε πως τα οποιαδήποτε αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας μας, δεν νομιμοποιούν κανένα κοράκι να τη σφάζει. Η διαιτησία ενός αγώνα δεν καθορίζεται από την απόδοση μιας ομάδας, πρέπει πάντα να είναι 50-50. Και δεν είναι επιχείρημα το “ας έβαζαν τα γκολ τους, να μην διαμαρτύρονται για τη διαιτησία”. Όσο δεν σκοράρει η ΟΜΟΝΟΙΑ δηλαδή, τόσο μεγαλύτερο δικαίωμα έχετε να φαντάζεστε πέναλτι και να κλείνετε τα μάτια σε κόκκινες κάρτες;

Λοιπόν προχωράμε στην ουσία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει 6 πόντους, ενώ θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 16. Λέμε τουλάχιστον 16 γιατί από τη 2η αγωνιστική μέχρι την 6η, ήταν καλύτερη και από τις 5 αντιπάλους της και μετράει 0 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Από τη στιγμή που απειλούμαστε ελάχιστο (Άχνα, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αποέλ, Ανόρθωση μαζί, έκαναν πάνω κάτω 5-6 κλασσικές ευκαιρίες) η χαμηλή βαθμολογική συγκομιδή οφείλεται -πέραν της διαιτησίας- κατά την άποψη μας 1) στα ατομικά λάθη και 2) στην αδυναμία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να τελειώσει φάσεις.

Ξεκινώντας από το 1. Κόντρα στην Άχνα κάνουμε κακή άμυνα στο πρώτο δοκάρι και ο Λεόνι αιφνιδιάζεται. Κόντρα στην ΑΕΚ ο Λεόνι κάνει κακή εκτίμηση. Κόντρα στην Ανόρθωση, λάθος στην άμυνα δίνει δώρο το δεύτερο γκολ. Ας το πάρουν απόφαση όλοι οι ποδοσφαιριστές μας πως τα λάθη όταν είσαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ απαγορεύονται.

Πάμε στο δεύτερο και πιο σημαντικό, την αδυναμία της ομάδας να τελειώσει τις φάσεις. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αυστηροί στο κομμάτι αυτό, γιατί έχουμε μεγάλη πίστη και προσδοκίες από τους επιθετικούς μας. Φρέντι και Άλβες έχουν χάσει ευκαιρίες απαράδεκτες για τη κλάση τους. Δεν έχασαν μόνο αυτοί φυσικά, και άλλοι ποδοσφαιριστές έχασαν εύκολες φάσεις, απλά από τα 2 κανόνια περιμένουμε το εύκολο γκολ και μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να το δώσουν. Τους πιστεύουμε, τους πιστώνουμε, θεωρούμε πως οι λύση είναι απλά να έχουν καθαρό μυαλό μπροστά στο τέρμα (η κλάση τους αδιαμφισβήτητη) πρέπει όμως να αρχίσουν να σκοράρουν. Ακολουθούν παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που θα αμυνθούν μαζικά, οι χώροι θα είναι λίγοι και πρέπει να κάνουν γκολ ότι ευκαιρία βρουν. Άλβες και Φρέντι κρατάνε το κλειδί για να γίνουν οι καλές εμφανίσεις βαθμοί.