Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σοάρες: “Είμαι χαρούμενος στην ΟΜΟΝΟΙΑ”

Σοάρες: “Είμαι χαρούμενος στην ΟΜΟΝΟΙΑ”

img_7457
Ο Μάρκο Σοάρες μίλησε στο desportoglobal.com

Ιστοσελίδα της Πορτογαλίας, επί της ευκαιρίας της παρουσίας του Μάρκο Σοάρες στην Λισαβόνα για το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας του Πράσινου Ακρωτηρίου με την Γκάνα, μίλησε με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας σε μία μίνι συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στο διαδίκτυο. Ο Αφρικανός μέσος μιλάει για τους στόχους του με την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και για το παρελθόν. Για την Λεϊρία, την περιπέτεια του στην Ρουμανία αλλά και για μεγάλους αστέρες που είχε για συμπαίκτες όταν ήταν στα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ.


Δεν θέλουμε να επαναφέρουμε άσχημες στιγμές, αλλά βλέποντας πως τελείωσε η σχέση σου με τη Λεϊρία, είσαι ανακουφισμένος ή λυπημένος;

Λυπημένος γιατί δεν ήθελα να τελειώσουν έτσι τα πράγματα, δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος

Ήσουν ο αρχηγός της ομάδας. Αυτό σε έκανε καλύτερο παίκτη και καλύτερο ηγέτη;

Ήμασταν όλοι ηγέτες, όλοι αρχηγοί. Όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα, δεν γίνεται αλλιώς. Μάθαμε πολλά από τη κατάσταση πάντως.

Η Λεϊρία τώρα είναι στη δεύτερη κατηγορία. Θα έβλεπες τον εαυτό σου πίσω, έστω για το τέλος της καριέρας σου;

Δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου φέρει το αύριο. Αγαπώ τη Λεϊρία, αγαπούσα και τη πόλη έχω πολλούς φίλους εκεί. Η καρδιά μου εύχεται τα καλύτερα για την ομάδα, αλλά ακόμα και οι πιο δύσκολοι οπαδοί κατάλαβαν γιατί έπρεπε να φύγω και με στήριξαν.

Συνυπήρξες στην ομάδα με το Ρονάλντο. Μπορούσες από τότε να δεις πως θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα;

Έπαιξα και με τον Κουαρέσμα και με τον Ρονάλντο. Έβλεπες πως ο Ρονάλντο ήταν ξεχωριστός, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα έχει τέτοια εξέλιξη. Το γεγονός πως τα κατάφεραν δείχνει την ποιότητα τους αλλά και τον επαγγελματισμό τους και τη θέληση τους να κερδίζουν.

Πώς ήταν η εμπειρία σου στην Ρουμανία και την Παντούρι;

Ήταν η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό είδα ένα άλλο κόσμο, μια άλλη πραγματικότητα, εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Παρόλο που ποδοσφαιρικά ήταν άσχημη εμπειρία, έμαθα πολλά.

Μετά από τον εφιάλτη, υπέγραψες στην ΟΜΟΝΟΙΑ Κύπρου. Είσαι χαρούμενος;

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στην ΟΜΟΝΟΙΑ έχω τις ιδανικές συνθήκες να κάνω τη δουλειά μου.

Πώς βλέπεις τη συνέχεια για την ομάδα σου, με δεδομένο ότι δεν ξεκινήσατε καλά;

Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί έχουμε πραγματικά πολύ καλή ομάδα και αποδυτήρια με εξαιρετικό κλίμα.

Σε βοήθησε το ότι έχεις πολλούς Πορτογάλους συμπαίκτες;

Οπωσδήποτε. Είμαι συμπαίκτης με τον Ασσίς, τον Αντράντε, τον Αγκουϊαρ, τον Ζοάο Άλβες και το Μαργκάσα και αυτό βοήθησε πολύ στη προσαρμογή μου στην ομάδα και τη χώρα.

Ξεκινήσατε κερδίζοντας το σούπερ καπ…

Ήταν υπέροχα, δεν μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο ξεκίνημα από ένα τίτλο.

Πολλοί Πορτογάλοι παίζουν στη Κύπρο. Γιατί συμβαίνει αυτό;Είναι θέμα μισθών ή του καιρού;

Είναι πολλοί οι λόγοι. Έρχονται παίκτες που θέλουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ίσως γιατί στη Πορτογαλία δεν είχαν ευκαιρίες.

Το Πράσινο Ακρωτήρι πάει για πρώτη φορά Κόπα Άφρικα. Πώς ένιωσες με το τελικό σφύριγμα κόντρα στο Καμερούν;

Ήταν ένα πραγματικά ιστορικό επίτευγμα για τη χώρα και είμαι χαρούμενος που ήμουν μέρος του. Η αντίδραση μου ήταν “επιτέλους τα καταφέραμε” αφού και τις τελευταίες 2 φορές φτάσαμε κοντά αλλά δεν…

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Τώρα σε ένα όμιλο με Αγκόλα, Νότιο Αφρική και Μαρόκο πόσο μακριά μπορείτε να πάτε;

Ναι ήταν ένα όνειρο, τώρα θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε στη διοργάνωση. Θα κτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος θα δούμε, ίσως αποτελέσουμε την έκπληξη.

Πλέον και άλλοι παίκτες με διπλή υπηκοότητα σκέφτονται να παίξουν για το Πράσινο Ακρωτήρι αντί για την Πορτογαλία…

Ναι και είναι πολύ θετικό, ειδικά για τους νεαρούς, που είναι στο Πράσινο Ακρωτήρι και περνάνε απαρατήρητοι. Πλέον θα εκτιμήσουν κι άλλοι την αξία τους, ίσως τους δοθεί η ευκαιρία. Όσοι παίζουν πάντως πρέπει να δίνουν τη ψυχή ους, μόνο όσοι θέλουν πραγματικά να παίζουν.