Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η στατιστική πλευρά του αγώνα με την Πάφο

Η στατιστική πλευρά του αγώνα με την Πάφο

img_8682


Η ιστοσελίδα μας με χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με την εταιρία “db sports” την πρώτη εταιρεία που ιδρύθηκε στην Κύπρο η οποία εξειδικεύεται αποκλειστικά στη συλλογή, ανάλυση και παρουσίαση στατιστικών δεδομένων του Κυπριακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Α’ Κατηγορίας. Κάθε βδομάδα στο omonoianews.com θα μπορείτε να δείτε την στατιστική ανάλυση των αγώνων της ομάδας μας από επαγγελματίες του είδους. Η στατιστική ανάλυση θα αφορά (σε διαφορετικές μέρες) όλη την ομάδα και ατομικά κάποιους παίκτες.

“Στην db sports γνωρίζουμε απολύτως τι πραγματικά θέλει ο φίλαθλος και γενικότερα οι ομάδες και κάνουμε το καλύτερο για να προσφέρουμε με ακρίβεια την παρουσίαση των στατιστικών δεδομένων των ποδοσφαιρικών αγώνων”.

Κάνουμε αρχή σήμερα με την στατιστική ανάλυση του αγώνα κόντρα στην Πάφο όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ έφθασε στη νίκη, ωστόσο έδειξε ξανά σημαντικές αδυναμίες, κάτι που δείχνουν και οι αριθμοί του αγώνα.

Γενικά Στατιστικά

Στον πιο κάτω πίνακα φαίνεται ξεκάθαρα η ανωτερότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μέσα από τη στατιστική. Συνολικά 20 τελικές προσπάθειες έκανε η ΟΜΟΝΟΙΑ, αριθμός ασφαλώς πολύ καλός. Σίγουρα ο Σαβέφσκι θα προτιμούσε πάντως, από τις 11 τελικές προσπάθειες που κατέληξαν στο στόχο, η ΟΜΟΝΟΙΑ να είχε περισσότερα γκολ. Συνολικά 55% ήταν αποτελεσματικότητα στις τελικές προσπάθειες που βρήκαν στόχο και 36.3% η αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα. Γενικότερα πάντως οι πράσινοι υπερτερούν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, πλην των λαθών.

http://omonoianews.com/wp-content/gallery/stats/omo-pafos-24-11-1.jpg

 Λάθη-Κλεψίματα-Ανανεώσιμες Επιθέσεις

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν σαφώς καλύτερη του αντιπάλου, όμως οι πράσινοι έκαναν περισσότερα λάθη από τον αντίπαλο τους, κάτι που σίγουρα χρίζει βελτίωσης. Συγκεκριμένα είχαν κάνει 31 λάθη έναντι 28 της ΑΕΠ. Ασφαλώς παίζει το δικό του ρόλο ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ κρατούσε περισσότερο μπάλα και ως εκ τούτου επιχείρησε περισσότερες πάσες, ενώ το γεγονός ότι έχει περισσότερα κλεψίματα δείχνει πως και ανασταλτικά οι ποδοσφαιριστές του Σαβέφσκι ήταν καλύτεροι. Από ένα λάθος όμως, προήθλε και το δεύτερο γκολ της Πάφου. Είναι για αυτό που λέμε πως οι ποδοσφαιριστές μας πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένοι.

http://omonoianews.com/wp-content/gallery/stats/omo-pafos-24-11-2.jpg

 

 Εκδήλωση επιθέσεων

Η χρησιμοποίηση δυο επιθετικών, είχε άμεσες επιπτώσεις και στον τρόπο παιχνιδιού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ενώ για πολλή καιρό παρατηρούσαμε το φαινόμενο η ΟΜΟΝΟΙΑ να επιτίθεται σχεδόν αποκλειστικά από τα πλάγια, κόντρα στην Πάφο, περισσότερες από τις μισές επιθέσεις της ομάδας έγιναν από τον άξονα. Οι λιγότερες επιθέσεις έγιναν από αριστερά.

http://omonoianews.com/wp-content/gallery/stats/omo-pafos-24-11-3.jpg

 

 Συνολικές πάσες – Κατοχή

H ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρώτο ημίχονο είχε περισσότερο χρόνο τη μπάλα στα πόδια της κάτι που φάνηκε άλλωστε και με γυμνό μάτι. Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα ήταν παρόμοια, εκείνο το κακό 10λεπτο της ομάδας όμως (75-85) είχε αντίκτυπο τόσο στη συνολική κατοχή, όσο και στις πάσες που έδωσαν οι δυο ομάδες.

 

Διαβάστε την πλήρη ανάλυση του αγώνα στη dbsports: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επίσης κάντε LIKE στο Facebook: facebook.com/dbsportseu