Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Νέο αφαίρεση βαθμών σε ΑΕΠ – Σε οικονομικό τέλμα τα σωματεία

Νέο αφαίρεση βαθμών σε ΑΕΠ – Σε οικονομικό τέλμα τα σωματεία

awp


Αποφάσεις Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων

Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Κριτηρίων της ΚΟΠ συνεδρίασε σήμερα 12 Νοεμβρίου 2012  και εξέτασε τους φακέλους των 14 ομάδων Α’ κατηγορίας για τα οικονομικά κριτήρια της περιόδου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Η Επιτροπή αποφάσισε να αφαιρέσει τρεις βαθμούς από το Σωματείο ΑΕΠ που δεν κατέθεσε φάκελο οικονομικών κριτηρίων. Η ποινή αφορά το Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας 2012 / 2013.

Η Επιτροπή οφείλει να επισημάνει ότι δυστυχώς για το σύνολο του ποδοσφαίρου μας, εκκρεμούν εκατοντάδες υποθέσεις, κυρίως για ποδοσφαιριστές, που το σύνολο τους συμποσείται σε εκατομμύρια ευρώ.

Αρκετά Σωματεία έχουν περάσει τα κριτήρια Σεπτεμβρίου με την ανοχή ποδοσφαιριστών και πιστωτών, αλλά και γιατί εκκρεμούν ακόμη αποφάσεις τόσο από την αρμόδια επιτροπή της FIFA  όσο και από την Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της ΚΟΠ.

Είναι διαπίστωση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων ότι η οικονομική κατάσταση των Σωματείων Α’ Κατηγορίας οδηγείται σε τέλμα και ότι μέχρι τον επόμενο έλεγχο Μαρτίου, δυστυχώς η εικόνα θα είναι ακόμη χειρότερη από τη σημερινή.