Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα εύκολα-δύσκολα, αλλά κέρδισε

Τα εύκολα-δύσκολα, αλλά κέρδισε

img_8684


Για 75 λεπτά ήταν εξαιρετική. Έφτιαξε δεκάδες ευκαιρίες, πέτυχε τρία γκολ, ικανοποιούσε τον κόσμο της. Στο πεντάλεπτο 75-80 όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ αποφάσισε να βγάλει όλα τα προβλήματα της μαζεμένα στο γήπεδο και κινδύνεψε στο τέλος να χάσει και τη νίκη. Ο Ζοάο Άλβες φυσικά διαμόρφωσε το τελικό 4-2, αλλά η αλήθεια είναι πως για λίγο ανησυχήσαμε. Τέλος καλό, όλα καλά, αλλά τέτοια διαστήματα είναι απαράδεκτα. Δεν επιτρέπεται να τα αφήνουμε να χαλάνε την εικόνα.

Α’ημίχρονο

ΟΜΟΝΟΙΑ-Ρέινα, σημειώσατε οριακά 1. Εξαιρετικοί οι πράσινοι, δεκάδες φάσεις, μόνο μια έγινε όμως γκολ και αυτή από το πέναλτι. Ξεκινάμε λοιπόν. Στο 3′ εξαιρετικό σουτ του Λέο, λίγο άουτ. Στο 4′ πράσινοι κερδίζουν πέναλτι όταν ο τελευταίος παίκτης Ταλ, ανέτρεψε τον Φρέντι. Ο αμυντικός της Πάφου θα έπρεπε να αποβληθεί, ο Χριστοδούλου δείλιασε. Εκτελεστής πάντως ο Φρέντι και 1-0. Στο 11′ σουτ εν κινήση του Σκέμπρι, λίγο άουτ. Στο 16′ ο Χριστοφή έκανε την κούρσα και τη συρτή μπαλιά , ο Κονσάλβες όμως απέκρουσε λίγο πριν ο Εφραίμ σκοράρει. Στο 19′ ο Φρέντι έκανε δυνατό σουτ, ο Ρέινα απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 25′ μετά από κούρσα του Χριστοφή, τετ α τετ ο Σκέμπρι, ο Ρέινα απέκρουσε όμως την πλάσα. Στο 30′ καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από πλάγια του Σοάρες, καταπληκτική όμως και η επέμβαση σε κόρνερ. Στο 36′ ο Χριστοφή σε τετ α τετ σουτάρει δυνατά, ο Ρέινα όμως κάνει την απόκρουση της βραδιάς. Στο 39′ σειρά του Σοάρες να κάνει καλό σουτ, ο Ρέινα και πάλι απέκρουσε. Τελευταία ευκαιρία, ένα σουτ του Φρέντι που έφυγε άουτ στο 44.

Β’ ημίχρονο

Διπρόσωπη εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Για 30 λεπτά, συνέχισε από εκεί που έμεινε και μάλιστα πέτυχε δυο γκολ. Στο 53′ η ΟΜΟΝΟΙΑ φάνηκε να τελειώνει το παιχνίδι όταν ο Χριστοφή βρήκε όμορφα τον Εφραίμ, ο Γιώργος σούταρε στη κίνηση και 2-0. Οι πράσινοι συνέχισαν να είναι καλοί και στο 57′ χάθηκε σπουδαία ευκαιρία χάρη στο βοηθό, αφού ο Φρέντι υποδείκτηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει. Στο 65′ η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε και τρίτο γκολ όταν και πάλι ο Χριστοφή σέρβιρε και αυτή τη φορά τη φάση τελείωσε ο Μαργκάσα. Το παιχνίδι έμοιαζε τυπική διαδικασία, μάλιστα στο τρίλεπτο 74-77 η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε τρία σουτ που θα μπορούσαν κάλλιστα να φέρουν το τέταρτο γκολ. Εκεί άρχισαν τα παράξενα. Στο 78′ μετά από φάουλ του Σίλας, ο Ταλ που θα έπρεπε να ήταν αποβλημένος, από κοντά μείωσε σε 3-1. Δυο λεπτά αργότερα μετά από παιδαριώδες λάθος του Ζοάο ΆΛβες, η Πάφος έφυγε στον αιφνιδιασμό και ο Σίλας μείωσε περισσότερο σε 3-2. Για ένα πεντάλεπτο, η ΟΜΟΝΟΙΑ αγχώθηκε, όμως στο 89 ο Ζοάο Άλβες επανόρθωσε σκοτώνοντας το ματς. Πρώτα πάσαρε στον Φρέντι που έκανε ωραία κούρσα, την κατάλληλη στιγμή έδωσε ξανά στον Άλβες που με όμορφο πλασέ στη κίνηση τελείωσε το ματς.

Συμπερασματικά

Ευτυχώς εκείνο το 5λεπτο δεν αποδείχτηκε καθοριστικό. Και το λέμε όχι μόνο για τους βαθμούς, αλλά κυρίως γιατί για 70 λεπτά η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε πολύ καλή εικόνα, επιβλήθηκε πλήρως, έφτιαξε σωρεία ευκαιριών. Κρατάμε την καλή γενικά εμφάνιση, διορθώνουμε τα όποια λάθη και τα κακά διαστήματα και όπου μας βγάλει. Κάτι που πρέπει να πούμε είναι ότι είδαμε μια κάκιστη διαιτησία, σε ένα πολύ εύκολο παιχνίδι. 2-3 σοβαρές φάσεις είχαμε, όλες ανάποδα πήγαν.