Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Από την αποθέωση στο “πάλι καλά”

Από την αποθέωση στο “πάλι καλά”

img_0210


Πολύτιμη νίκη με 2-1 πήρε η ΟΜΟΝΟΙΑ επί του Εθνικού Άχνας, με σκόρερς τους Αλαμπί και Σκέμπρι. Διπρόσωπη η ομάδα μας, αφού το πρώτο ημίχρονο ήταν φανταστική και αποθεώθηκε από τον κόσμο, ενώ στο δεύτερο ήταν επιεικώς μέτρια και στο τέλος κινδύνεψε να χάσει ένα δικό της παιχνίδι.

Α’ ημίχρονο

Φανταστική! Η ΟΜΟΝΟΙΑ του πρώτου ημιχρόνου ήταν φανταστική. Γρήγορες εναλλαγές, πολλές φάσεις, ένας Χριστοφή ξανά ασυγκράτητος (το παιδί απλά δεν είναι για την Κύπρο) και 2-0 αντί 5-0!  Μόλις στο 6′ μετά από μπαλιά του Χριστοφή, ο Άλβες έπιασε κεφαλιά που πέρασε άουτ. Στο 13′ φοβερή μπαλιά του Λέο στο Χριστοφή στο χώρο, ο Τζίμης με την πρώτη βρίσκει τον Ασσίς, το τελείωμα του όμως από το μικρό τετράγωνο πέρασε άουτ. Ένα λεπτά αργότερο ο Κυριάκου βρήκε τον Λέο, η κεφαλιά του όμως πέρασε ξανά άουτ. Στο 18′ όμορφη ενέργεια του Άλβες που κάνει σουτ, η μπάλα πάει κόρνερ. Με την εκτέλεση του, ο Σκέμπρι δεν βρίσκει καλά τη μπάλα, ο Αλαμπί όμως μπαίνει στη πορεία της και με προβολή ανοίγει το σκορ! 1-0 για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Δυο λεπτά αργότερα ο Χριστοφή δέχεται μπαλιά του Σοάρες στο κενό χώρο, χορεύει ένα αμυντικό, το σουτ του όμως περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 28′ φοβερή κομπίνα Λέο-Χριστοφή, ο Τζίμης βγάζει μπαλιά δηλητήριο στο δεύτερο δοκάρι, ο Σκέμπρι δεν προλαβαίνει να κάνει το 2-0. Στο 30’΄μαγική κάθετη του Σοάρες στο Χριστοφή, ο τελευταίος μπαίνει στη περιοχή η πλάσα του όμως πάει άουτ. Στο 36′ ίδιοι πρωταγωνιστές, αυτή τη φορά όμως ο Τζίμης δίνει έτοιμο γκολ στον Σκέμπρι που πλασάρει, ο Μάλαρτζ όμως κάνει την απόκρουση της χρονιάς! Στο 39′ ο Ντανιέλσον κλέβει στην άμυνα, κάνει κούρσα και τεχνικό σουτ, λίγο άουτ! Τελικά το 2-0 ήρθε στο 43, όταν και πάλι ο Χριστοφή δέχηκε μπαλιά στο χώρο, έδωσε στο Σκέμπρι και ο Μαλτέζος με προσποίηση και σουτ σκόραρε! Μετράτε φάσεις (8 τελικές προσπάθειες, άλλες τόσες προϋποθέσεις), μετράτε τη συμμετοχή του Χριστοφή. Απίστευτο ημίχρονο!

Β’ ημίχρονο

Το ξεκίνημα έδειχνε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχιζε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο 45λεπτο. Στο 49΄μετά από κούρσα του Χάρη ο Άλβες έκανε την προβολή, άουτ. Στο 52′ πρωταγωνιστής και πάλι ο Βραζιλιάνος, το σουτ του όμως περνάει άουτ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έριξε απόδοση, αλλά είχε τις φάσεις και πάλι υπέρ της.Ένα σουτ στο 60′ πέρασε άουτ από το Σοάρες, ενώ στο 74′ ο Σκέμπρι ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα στο μικρό τετράγωνο. Δύο λεπτά αργότερα η φάση που άλλαξε τον αγώνα. Κόρνερ για τον Εθνικό, απαράδεκτη άμυνα από την ΟΜΟΝΟΙΑ και ο Οσενί με κεφαλιά σαν σε προπόνηση σκοράρει μέσα σε 5 παίκτες μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αγχώθηκε, δεν είχε καθαρό μυαλό και αδυνατούσε να διαχειριστεί σωστά τη μπάλα, με αποτέλεσμα η Άχνα να προσπαθήσει να βάλει πίεση. Πέραν ενός σουτ του Οσενί στο τέλος δεν απείλησε ιδιαίτερα, αλλά η αλήθεια είναι πως μας άγχωσε.

Συμπερασματικά

Η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρώτο ημίχρονο ήταν μαγική. Πραγματικά καταιγιστική η ομάδα μας, έδειξε πως οι δυνατότητες της είναι τεράστιες! Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο, οι ποδοσφαιριστές του Σαβέφσκι πλήγωσαν την εικόνα τους, αλλά η ουσία είναι οι βαθμοί! Η ΟΜΟΝΟΙΑ διεύρυνε το σερί τις στις 5 νίκες, πάει στη διακοπή με ηρεμία, να δει πως μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο.

Τα γκολ