Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αρκετά ερωτηματικά για την εντεκάδα

Αρκετά ερωτηματικά για την εντεκάδα

img_8678


Αρκετές οι απουσίες, αρκετά και τα ερωτηματικά για την εντεκάδα. Ο Σαβέφσκι καλείται να βρει λύσεις σε αρκετά θέματα και πιθανόν να χρησιμοποιήσει παίκτες σε θέσεις που δεν είναι οι φυσικές τους. Ακόμα και έτσι όμως, η εντεκάδα είναι πολύ ποιοτική και ανταγωνιστική και οπωσδήποτε από την απόδοση της θα εξαρτηθεί το αποτέλεσμα.

Άμυνα

Μέχρι χθες το ερωτηματικό ήταν αν ο Μαργκάσα θα εκτοπίσει τον Σκαραμοτσίνο. Η ασθένεια του Σπούγκιν όμως αλλάζει τα δεδομένα. Πρώτο σενάριο είναι οι 2 αριστεροί μπακ που προαναφέραμε να βρεθούν μαζί στην εντεκάδα και ο ένας να αγωνιστεί δεξιά. Το δεύτερο σενάριο, που είναι το πιο λογικό είναι να αγωνιστεί ο Χάρης Κυριάκου αντί του Γιουβάλ, μιας και είναι ο μόνος που έπαιξε αρκετά παιχνίδια στη θέση. Ο Χάρης έχει αρκετές εμπειρίες πλέον και θεωρούμε πως μπορεί να ανταποκριθεί μια χαρά. Τρίτο σενάριο, που προϋποθέτει πολλές μετακινήσεις, είναι να έρθει ο Μάρκο Σοάρες σε θέση κεντρικού αμυντικού και να μετακινηθεί ο Ντανιέλσον δεξιά. Κάτι τέτοιο όμως χαλάει και τη μεσαία γραμμή. Κατά τα άλλα στην εντεκάδα θα είναι οι Λεβίτα, Ντανιέλσον και Αντράντε. Τώρα που θα παίξει ο Ντανιέλσον και ποιος αριστερά, εξαρτάται και από τα σενάρια πιο πάνω.

Μεσαία Γραμμή

Αν θεωρήσουμε ότι ο Σοάρες δεν μετακινείται, δεν αλλάζουν πολλά στον άξονα. Μάρκο και Λέο είναι οι βέβαιοι και μένει να δούμε αν θα ξεκινήσει ο Σκέμπρι και πάλι σε ρόλο περιφερειακού ή αν είναι έτοιμος ο Νούνο Ασσίς για εντεκάδα. Αν ο Νούνο δεν είναι έτοιμος και ο Σαβέφσκι θέλει να παίξει πιο συντηρητικά, υπάρχει και ο Ζοάο Άλβες. Στο ένα φτερό θα είναι σίγουρα ο Εφραίμ, στο άλλο ο Τόνι εξαρτάται από το βαθμό ετοιμότητας του Χριστοφή. Ο Τζίμης θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στην εντεκάδα, αν όχι ένας από τους Σκέμπρι και Φρέντι θα καλύψει τη θέση του.

Επίθεση

Ε, με τόσα αν και ερωτηματικά στις άλλες γραμμές, φυσιολογικό είναι να επηρεάζεται και η επίθεση. Ο Φρέντι είναι το φαβορί, αν όμως μετατοπιστεί δεξιά, ξεκινάει ο Άλβες. Και είναι καιρός (αν του δοθεί η ευκαιρία) να δείξει πως θέλει να βρίσκεται εδώ.