Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δίκαιη νίκη και ακόμα πιο κοντά

Δίκαιη νίκη και ακόμα πιο κοντά

sak_0849


Έκανε το καθήκον της η ΟΜΟΝΟΙΑ, πήρε τη νίκη με 2-0 έναντι στου Ολυμπιακού και πλησίασε στους 4 την τέταρτη θέση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε καλά και κακά διαστήματα, η νίκη της σε γενικές γραμμές όμως κρίνεται δίκαια. Επιτέλους δυο συνεχόμενες νίκες για την ομάδα, χρυσός σκόρερ ο Φρέντι.

Α’ ημίχρονο

Μπήκε δυνατά η ΟΜΟΝΟΙΑ και μόλις στο 3 έφτιαξε την πρώτη μεγάλη φάση. Φρέντι και Χριστοφή συνδιάστηκαν πανέμορφα, ο Φρέντι με το αριστερό έπιασε συρτό χαμηλό σουτ, ο Κάπσα όμως έκανε σπουδαία επέμβαση. Στο 5′ ο Ολυμπιακός απάντησε με σουτ του Σταμπολίεφ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Λεβίτα. Στο 9′ νέα μεγάλη επέμβαση του Κάπσα, αυτή τη φορά σε σουτ του Εφραίμ. 6 λεπτά αργότερα ο Αναστασίου χαρίστηκε στον Πελαγία που κιτρινισμένος έκανε σκληρό φάουλ για κάρτα στον Σκάρα. Στο 21′ ο Χριστοφή εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα όμως έφυγε λίγο άουτ. Στο 26′ και νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Σκέμπρι έκανε πανέμορφη μπαλιά, ο Φρέντι μόνος από το μικρό τετράγωνο τη κεφαλιά, στα χέρια του Κάπσα. Στο επόμενο λεπτό η φάση που σημάδεψε το ημίχρονο. Μπαλιά του Πιέρου, ακίνδυνη, ο Λεβίτα μόνος χάνει τη μπάλα που πάει προς τα δίκτυα. Ο Χάρης Κυριάκου σαν από μηχανής Θεός την απέκρουσε, ίσως όμως η μπάλα να είχε ήδη περάσει τη γραμμή. Η φάση είναι πολύ δύσκολη για το βοηθό αφού δεν είναι στην ευθεία ενώ το σώμα του Χάρη είναι μπροστά του. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν είδαμε μπάλα, επικρατούσε αναστάτωση η οποία κορυφώθηκε με 2-3 ακαταλαβίστικα σφυρίγματα του Αναστασίου.

Β’ ημίχρονο

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Μόλις στο 47′ ο Φρέντι ελίχθηκε υπέροχα στη περιοχή και μα συρτό σουτ άνοιξε το σκορ! 1 λεπτό αργότερα οι πράσινοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα γκολ τους, ο Κάπσα όμως απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Αντράντε. Στο 52′ ο Χριστοφή έκανε μαγική κούρσα, η μπαλιά του όμως αποκρούστηκε. Στο 62′ ήρθε η πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με σουτ του Σωτηρίου που έφυγε άουτ. Στο 65΄ο Ντουάρτε έκανε χέρι σε μια περίεργη φάση και η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε πέναλτι. Εκτελεστής ο Φρέντι και 2-0. Στο 77′ ο Φρέντι ολιγωρεί και χάνεται μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο επόμενο ακριβώς λεπτό η τελική πάσα του Μαργκάσα αποκρούεται πριν ο Φρέντι σκοράρει. Στο 84′ η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε τρίτο γκολ, το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η απόφαση ήταν μάλλον σωστή. Επόμενη φάση στο 89, με μπαλιά του Μαργκάσα, ο Εφραίμ τη κεφαλιά και προ του Φρέντι αποκρούει ο Ντε Πίνα. Από το σημείο αυτό και μερά δεν είχαμε μεγάλη ευκαιρία, αν και προϋποθέσεις υπήρξαν. Καλύτερη φάση ένα πολύ καλό σουτ του Χριστόφορου Χαραλάμπους που απέκρουσε με υπερένταση ο Κάπσα.

Συμπερασματικά

Καλύτερη η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε δίκαια, αν και δεν έπιασε μεγάλη απόδοση. Αν έλειπε και το λάθος του Λεβίτα που αποσυντόνισε την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα και θα συζητούσαμε περισσότερο για την εξαιρετική εμφάνιση του Χάρη Κυριάκου, το ανέβασμα του Σκαραμοτσίνο που ήταν πολύ καλός, τα πρώτα λεπτά του Χριστόφορου Χαραλάμποους και το γεγονός πως η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν γενικώς καλή.