Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μυλωνάς: “Δεν σταματάμε ποτέ”

Μυλωνάς: “Δεν σταματάμε ποτέ”

image


Στα πλαίσια του Χριστουγεννιάτικου χορού του σωματείου μας, ο προεδρεύοντας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομόνοιας, Στέλιος Μυλωνάς, μίλησε στους παρευρισκόμενους τονίζοντάς τους πως το σύνθημα «Δεν σταματώ ποτέ!» χαρακτηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται ούτως ώστε να επέλθει η σταθερότητα στην ομάδα μας. Αναλυτικά η ομιλία του κ. Στέλιου Μυλωνά:

“Είναι με πολύ μεγάλη ικανοποίηση που σας βλέπω εδώ απόψε διότι – πέραν της διασκέδασης που δεδομένα θα μας προσφέρει η Έλλη Κοκκίνου και το επιτελείο της – η παρουσία σας αποδεικνύει, αφενός ότι αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολες είναι οι στιγμές που περνά η Ομόνοια όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι και αφετέρου την πρόθεσή σας να στηρίξετε έμπρακτα την αγαπημένη μας ομάδα.

Σε λίγες μέρες φεύγει ένας πολύ δύσκολος χρόνος για την Ομόνοια. Ένας χρόνος στον οποίο επισκιάστηκε η κατάκτηση του κυπέλλου από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα μας. Προτεραιότητα μας είναι η σωτηρία της Ομόνοιας και σ’ αυτήν την προσπάθεια εσείς θα διαδραματίσετε πρωταγωνιστικό ρόλο. Απ’ αυτήν εδώ την αίθουσα πρέπει να βγει το μήνυμα ότι κανείς Ομονοιάτης δεν περισσεύει σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Ο καθένας από εμάς εάν συνεισφέρει στο μέγεθος των δυνατοτήτων του, τότε η Ομόνοια θα σωθεί.

Το διοικητικό συμβούλιο κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, ούτως ώστε να επέλθει σταθερότητα στα οικονομικά της ομάδας μας. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ανταποκρινόμαστε στα λειτουργικά έξοδα όσο αφορά τους μισθούς και τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ θα πρέπει να παρουσιαζόμαστε συνεπείς στους διακανονισμούς που έχουν γίνει με πρώην προπονητές και ποδοσφαιριστές μας.

Μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να βρεθεί μία μόνιμη λύση στο μεγάλο οικονομικό έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στο σωματείο μας. Υπάρχει πλάνο, το οποίο χαρακτηρίζουμε ρεαλιστικό αλλά και εφικτό, το οποίο θα προσπαθήσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή μέσα από καταστατικές αλλαγές και διαφοροποίηση του διοικητικού μοντέλου του σωματείου μας. Οι εξελίξεις πάνω σ’ αυτό το θέμα αναμένεται πως θα προκύψουν εντός του Ιανουαρίου, με την αρχή να γίνεται στην Καταστατική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας.

Για να είναι βιώσιμη η Ομόνοια θα πρέπει να ρίξει σημαντικά τον προϋπολογισμό της ενόψει της νέας σεζόν, ούτως ώστε τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος να καλύπτονται από τα έσοδά του. Επίσης, ευελπιστούμε πως μέσα από την αλλαγή του διοικητικού μοντέλου θα εισέρχονται στο σωματείο χρήματα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή των χρεών.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για σύναψη ενός δανείου, μέσω του οποίου θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τις οφειλές μας προς τρίτους. Ακόμη, τα χρήματα που θα πάρουμε από τα δάνειο, θα φέρουν στο σωματείο μας σταθερότητα για τα επόμενα τουλάχιστο 2-3 χρόνια. Οι ενδείξεις για εξασφάλιση του δανείου είναι θετικές, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε πάρει την τελική απάντηση.

Είναι δεδομένο πως με σωστή εφαρμογή του πλάνου που έχω αναλύσει, θεωρούμε ότι σε βάθος χρόνου η Ομόνοια θα καταφέρει να εξαλείψει το χρέος της.

Επειδή όμως απόψε είναι μέρα διασκέδασης για τον μοναδικό και περήφανο Ομονοιάτικο κόσμο, δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω όσο αφορά το οικονομικό. Απλά θα θέλαμε να σας ζητήσουμε όπως παραμείνετε στο πλευρό της Ομόνοιας. Ας μην κοιτάζουμε πίσω, διότι ο χρόνος που θα σπαταλήσουμε κοιτάζοντας ενδεχομένως να στοιχίσει στην αγαπημένη μας ομάδα. Όταν θα έρθει ο κατάλληλος χρόνος θα γυρίσουμε πίσω. Όμως, προτεραιότητα είναι να σώσουμε την Ομόνοια και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν στη συνέχεια.

Είναι σημαντικό να νιώσουμε όλοι τι σημαίνει Ομόνοια. Τι στ’ αλήθεια σημαίνει Ομόνοια; Τι είναι για μας αυτή η ομάδα; Η Ομόνοια είναι η μεγάλη μας αγάπη! Ξυπνάμε και κοιμόμαστε με την σκέψη της! Η Ομόνοια δεν είναι μόνο τρόπος ζωής, είναι η ζωή μας ολόκληρη! Μπορεί έστω και ένας απ’ αυτήν εδώ την αίθουσα να φανταστεί τη ζωή του χωρίς Ομόνοια; Είμαι σίγουρος πως κανείς δεν μπορεί!

Η ιστορία τα έφερε έτσι, ούτως ώστε εμείς να είμαστε αυτοί που θα πρέπει να κρατήσουμε όρθια την Ομόνοια. Εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να την βοηθήσουμε να σταθεί ξανά στα πόδια της, εμείς είμαστε αυτοί που σταδιακά θα πρέπει να την δυναμώνουμε, μέχρις ότου να γίνει ξανά πανίσχυρη. Τώρα είναι τα δύσκολα, τώρα πονάμε όλοι… Όμως ζητώ από όλους σας να φανταστείτε πώς θα νιώσετε, όταν ξανά όλοι μαζί πανηγυρίσουμε επιτυχίες και τίτλους. Απλά φανταστείτε πώς όλοι μας θα ξεσπάσουμε εκείνη τη στιγμή, διότι θα νιώθουμε ότι ήμασταν πρωταγωνιστές σ’ αυτήν την δύσκολη προσπάθεια, που θα φέρει ξανά την Ομόνοια στην κορυφή.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ξεκάθαρο, «Δεν σταματώ ποτέ». Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε και θα καταθέσουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας, για να σώσουμε την Ομόνοια.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ!”

Omonoia.com.cy