Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Περί πορτιέρο ο λόγος

Περί πορτιέρο ο λόγος

img_9359


Η φάση ήταν ως μη γενόμενη, μιας και ο διαιτητής σφύριξε 2-3 δευτερόλεπτα πριν ο Γκρέι με τον Ντανιέλσον διεκδικήσουν στον αέρα τη μπάλα. Δεν ξέρουμε λοιπόν αν ήταν απλά μια κακή αντίδραση του Λεβίτα, ή αν είχε επηρεαστεί από το σφύριγμα. Η ουσία είναι πως από τη στιγμή που δεν ήταν το πρώτο του λάθος (προηγήθηκαν αυτά με τον Απόλλωνα και τον Ολυμπιακό), ο κόσμος του το χρέωσε και αυτό, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει συζήτηση.

Ο Λεβίτα η αλήθεια να λέγεται, έχει δείξει κάποια πολύ καλά στοιχεία, όπως τα αντανακλαστικά του. Είναι επίσης ένας τερματοφύλακας πολύ επικοινωνιακός, προσπαθεί συνεχώς να μιλάει στους συμπαίκτες του, είναι γενικά στο πετσί της ομάδα. Κόντρα στον Ολυμπιακό για παράδειγμα, ο Άνθονι Σκαραμοτσίνο έκανε καθυστέρηση προς το τέλος του ματς και ο Οχάντ του φώναξε πως έχει τρεις κάρτες και πρέπεινα είναι προσεκτικός. Το πρόβλημα με τον Ισραηλινό πορτιέρο, είναι πως έκανε 2-3 λάθη που οποιοσδήποτε τερματοφύλακας θα μπορούσε να κάνει(τα έκανα ακόμα και τερματοφύλακες όπως Κασίγιας, Σμάιχελ κλπ) στην καριέρα του, αλλά σε συνεχόμενα παιχνίδια. Προφανώς αυτό είναι ότι χειρότερο στη ψυχολογία ενός πορτιέρο. Και ο Οχάντ είναι παίκτης ψυχολογίας. Το έλεγαν από την πρώτη μέρα οι πληροφορίες από το Ισραήλ.

Και στο βάθος ο Μάκης

Λίγο τα λάθη που έκαναν Λεόνι και Λεβίτα, λίγο η γενική ατμόσφαιρα που ευνοεί την χρησιμοποίηση παιδιών από την ακαδημία και λίγο τα καλά λόγια που ο κόσμος ακούει για το Μάκη Γιαννίκογλου, έκαναν μερίδα του κόσμου μας να ζητάει τη χρησιμοποίηση του ελλαδίτη πορτιέρο. Ο Μάκης είναι ψυχολογικά έτοιμος, αυτό είναι το βέβαιο, το θέμα είναι αν ο προπονητής του νιώθει ότι είναι έτοιμος να παίξει σε επίσημο ματς. Η θέση του τερματοφύλακα, είναι διαφορετική από τις άλλες, το κάθε σου λάθος το πληρώνεις. Για αυτό άλλωστε οι περισσότεροι προπονητές προτιμούν την εμπειρία.

Στο τέλος της ημέρας, είτε ξεκινήσει με τον Οχάντ ο Σαβέφσκι, είτε με το Μάκη, υποχρέωση δική μας είναι να στηρίξουμε την επιλογή του. Ο Λεβίτα πρέπει να πάρει τα πάνω του αν θέλει να παραμείνει στη θέση του και αν χρησιμοποιηθεί (κάτι που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες) πρέπει να στηριχθεί από όλους μας και να είναι συγκεντρωμένος για το καλό του και το καλό μας! Από την άλλη ο Μάκης πρέπει να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και να είναι σε ετοιμότητα. Όταν κληθεί να παίξει (είτε αυτό είναι το Σάββατο, είτε σε ένα μήνα είτε σε κάποιο αγώνα κυπέλλου), θα χρειαστεί και αυτός ως νεαρός το χειροκρότημα του κόσμου! Το σίγουρο είναι πως η συνεχιζόμενη παραφιλολογία δεν βοηθάει ούτε το Λεβίτα, ούτε τον Μάκη.