Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Περί φωτοβολίδων και νόμων

Περί φωτοβολίδων και νόμων

sak_0640


Γίνεται πολύς λόγος τελευταία, για το νόμο με το άναμμα φωτοβολίδων στα γήπεδα. Ως γνωστόν 4 ομάδες, Αποέλ, Ανόρθωσης, Απόλλωνας και ΑΕΚ, έχουν ζητήσει να τροποποιηθεί ο κανονισμός και να μην τιμωρούνται με αποκλεισμό έδρας οι ομάδες για φωτοβολίδες. Πιο σύμφωνοι με τη ΘΥΡΑ 9 δεν μπορούσαμε να είμαστε σε αυτό το θέμα.

Καταρχάς η ύπαρξη και μόνο του νόμου, είναι για μας χαζή, αλλά όχι τυχαία. Χαζή καταρχάς γιατί οι πυρσοί δεν αποτελούν έγκλημα και εφόσον δεν πετάγονται σε άλλες κερκίδες, δεν αποτελούν ούτε κίνδυνο. Όχι τυχαία, γιατί είδαμε τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε πέρσι, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να πάει από τιμωρία σε τιμωρία και τους παρατηρητές να μην προσέχουν πως άναψαν φωτοβολίδες στα ματς του Αποέλ. Προφανώς λοιπόν, θα θέλαμε να αλλάξει ο νόμος.

Αυτή όμως είναι μόνο η μια πτυχή της υπόθεσης. Η άλλη είναι ασφαλώς η χρονική συγκυρία της αλλαγής του νόμου. Το Αποέλ χρειάζεται άλλη μια παραπομπή για να τιμωρηθεί η έδρα του και είμαστε ακόμα στη 15η αγωνιστική. Να θεωρήσουμε απλή σύμπτωση τον χρόνο που συζητείται η τροποποίηση; Δεν είμαστε τόσο αφελείς, γιατί δεν άλλαξαν το νόμο πέρσι όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ, έχασε 7 παιχνίδια τον κόσμο της; Γιατί το Αποέλ ήταν η ομάδα που έστησε πόδι, όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ ζητούσε το καλοκαίρι να μην μεταφερθούν οι ποινές;

Η όλη ιστορία με το Αποέλ να αλλάζει κανονισμούς όποτε το βολεύει, πρέπει να σταματήσει. Ήδη το έκαναν στη περίπτωση Αϊλτον Αλμέιδα, που παρότι έφυγε μετά την 31η Αυγούστου, η ΚΟΠ έκανε τη χάρη στο Αποέλ, που δικαιούται πλέον να εγγράψει τον Ολιβέιρα στη θέση του, χωρίς να διώξει κάποιον άλλο. Τώρα, μια αγωνιστική πριν τη τιμωρία, προσπαθούν να πετύχουν νέα αλλαγή κανονισμού ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Όπως πληροφορούμαστε και η ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι στο τέλο της ημέρας υπέρ της τροποποίησης. Στον κατάλληλο χρόνο όμως και με μια ενιαία νομοθεσία για όλους.