Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα βρήκε μπαστούνια αλλά κέρδισε

Τα βρήκε μπαστούνια αλλά κέρδισε

img_9335


Δεν έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις η ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά πήρε την ουσία, που ήταν η συνέχεια στις νίκες. Παίζοντας (επιεικώς) μέτρια στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, οι πράσινοι έφτιαξαν περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο, χωρίς πάντως να κυριαρχήσουν και τελικά κέρδισαν χάρη σε ένα γκολ ποίημα του Μάρκο Σοάρες.

Α’ ημίχρονο

Στο 5′ η Σαλαμίνα μπήκε απειλητικά στην περιοχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Χάρης Κυριάκου όμως απέκρουσε με όμορφο τρόπο τη μπαλιά. Στο 8′ ο Φρέντι φρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στη περιοχή, βρήκε όμως αέρα. Δυο λεπτά αργότερα ο Ασσίς περνάει όποιον βρει μπροστά του, το σουτ του όμως πάει ψηλά. Στο 13′ νέα φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Φρέντι μπήκε απειλητικά στη περιοχή, το σουτ του όμως αποκρούστηκε από τον Κόβατς. Στο 17′ σειρά του Σκέμπρι να γίνει απειλητικός, η πλάσα του όμως αποκρούεται σε κόρνερ. Η Σαλαμίνα απαντάει με τετ α τετ του Σεμέδο που αποκρούει ο Λεβίτα. Από το σημείο αυτό και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παίκτηκε πολύ κακό παιχνίδι, με πάρα πολλά λάθη και μόνο κάποιες υποψίες φάσης από στημένα.

Β’ ημίχρονο

Στο 50′ μετά από μελέ στη περιοχή, ο Ασσίς έκανε την προβολή και η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Μπενίτεθ. Ο αμυντικός της Σαλαμίνας ήταν πολύ κοντά στο Νούνο και το χέρι του κολλημένο στο σώμα του, ως εκ τούτου ορθώς δεν σφυρίχθηκε πέναλτι. Στο 54′ ο Φρέντι έστρωσε στο Τζίμη που βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι, ο τελευταίος όμως καθυστέρησε να σουτάρει και κλείστηκε. Έξι λεπτά αργότερα η Σαλαμίνα δοκίμασε να γίνει απειλητική, ένα απευθείας φάουλ όμως πέρασε πολύ ψηλά, άουτ. Στο 68′ ο Σκέμπρι πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με γυριστό, το οποίο όμωως ορθώς ακυρώθηκε μιας και ο Μαλτέζος ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 76′ η Σαλαμίνα απειλεί με φάουλ που αποκρούει εύκολα ο Λεβίτα. Αμέσως μετά η ΟΜΟΝΟΙΑ απαντάει, ο Κόβατς όμως κάνει εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Γκρέι που παρολίγο να πετύχει αυτογκόλ! Το τέρμα τελικά ήρθε στο 78, με ένα πραγματικά καταπληκτικό σουτ του Μάρκο Σοάρες από πολύ μακριά! Στα επόμενα 16 λεπτά, η ΟΜΟΝΟΙΑ διαχειρίστηκε με σχετική άνεση το προβάδισμα της, κινδύνεψε ελάχιστα κι πήρε το πρώτο της εκτός έδρας τρίποντο.

Συμπερασματικά

Το παιχνίδι δεν διεκδηκεί δάφνες ποιότητας, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν γενικώς μέτρια, η ουσία όμως είναι οι 3 βαθμοί. Τρίτο συνεχόμενο τρίποντο για την ΟΜΟΝΟΙΑ που επιτέλους δείχνει να μπορεί να κερδίσει και στα κακά της. Οι πράσινοι πρέπει να κρατήσουν τα όποια θετικά και να δουλέψουν στις αδυναμίες τους. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.