Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Τα ταλέντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έχουν μεγάλη ευκαιρία”

“Τα ταλέντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έχουν μεγάλη ευκαιρία”

toni-u17
Ο Τόνι Σαβέφσκι παρακολουθεί τον αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ U17

Φιλοξενούμενος της LTV στο pre-game του ΟΜΟΝΟΙΑ-Άχνα, ήταν ο Ντράγκοσλαβ Μούσιτς. ο Σέρβος επιθετικός άφησε ιστορία για την ομάδα της Άχνας, γνωρίζει όσο λίγοι ξένοι το κυπριακό πρωτάθλημα και μένει μόνιμα στο νησί μας. Όταν ρωτήθηκε για τους Κύπριους παίκτες, αποθέωσε τον Τόνι Σαβέφσκι. Τόνισε πως τα ταλέντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχουν την ευκαιρία της ζωής τους, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως ο Τόνι θα έχει πάντα την απαίτηση να συμπεριφέρονται σαν παίκτες της μεγαλύτερης ομάδας, να κερδίζουν τίτλους. Είπε χαρακτηριστικά:


«Έχω ακούσει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει σπουδαία ταλέντα στην ακαδημία της, μακάρι να παίξουν. Έχουν τον ιδανικό προπονητή στον πάγκο για να το πράξουν. Ο Σαβέφσκι θα τους στηρίξει, αλλά ταυτόχρονα, θα απαιτεί η ΟΜΟΝΟΙΑ να παίζει σαν μεγάλη ομάδα. Ήδη το βλέπουμε, προσπαθεί να επιβάλλεται, να πετυγχαίνει γκολ και μετά να πιέζει και για άλλο. Από την πρώτη του θητεία το έδειξε, πως οι καλοί νεαροί θα παίξουν, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να κτυπάει παράλληλα πρωτάθλημα».

Δεν είναι κάτι καινούριο, είναι κάτι που γράφουμε πολλές φορές, κυρίως για να εμπεδωθεί στο μυαλό των νεαρών. Όταν το λέει όμως ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που δεν έχει κάτι να κερδίσει, ούτε λόγο να κολακεύσει το Σαβέφσκι, έχει ιδιαίτερη σημασία. Λέμε συχνά για τους παικταράδες που έβγαλε στην ΑΕΚ (Παπασταθόπουλος, Πλιάτσικας, Ταχτσίδης, Κονέ, Μανωλάς και όλη η φετινή ΑΕΚ!), η αλήθεια είναι όμως πως ο Σαβέφσκι έχει παράξει έργο και στα 3 χρόνια παρουσίας του στην Κύπρο, έχει βγάλει παίκτες. Αυτός εμπιστεύθηκε τον Μακρίδη στον Απόλλωνα, αυτός εμπιστεύθηκε την Αλωνεύτη στην ΟΜΟΝΟΙΑ, είχε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Μάριου Νικολάου κι ας μην έπαιξε τόσο (ο Μάριος μιλάει με τα καλύτερα για το Σαβέφσκι). Η ιστορία φέτος επαναλαμβάνεται. Ο Χάρης Κυριάκου παίζει ενενηντάλεπτα, ο Χριστοφή μετατρέπεται σε υπερόπλο στα χέρια του κόουτς, οι Δημητρίου και Χαραλάμπους ήδη πήραν λεπτά. Και πίσω από αυτούς, ακολουθούν κι άλλοι, ενώ είμαστε βέβαιοι πως και οι Εφραίμ-Αβραάμ, όταν είναι υγιείς θα παρουσιάσουν μεγάλη βελτίωση.

Φυσικά ο Μούσιτς δεν μίλησε μόνο για τους νεαρούς, είπε και για τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο Σαβέφσκι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει πάντα να επιβάλλεται, πρέπει πάντα να κτυπάει πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό να βγαίνουν ταλέντα, πιο σημαντικό είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ να κατακτάει τίτλους. Τα δυο μπορούν και πρέπει να συνδιαστούν, αρκεί να καταλάβουν οι νεαροί πως πρέπει αν δίνουν 200%, να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο, να έχουν τη σωστή νοοτροπία.