Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Κάθε νίκη βοηθάει”

“Κάθε νίκη βοηθάει”

sak_8657


Live από το ΓΣΠ η διάσκεψη τύπου του Τόνι Σαβέφσκι ενόψει Αγίας Νάπας.

ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Σαβέφσκι: Καλημέρα, έχουμε μπροστά μας την Αγία Νάπα, μια ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια δύσκολα δέχεται γκολ και δύσκολα κάνει. Παίζει πολύ καλύτερη άμυνα από τους αντιπάλους που συναντήσαμε τελευταία, θα χρειαστούμε υπομονή και να τελειώνουμε τις φάσεις όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να ανοίξουμε τον αντίπαλο. Εύχομαι με τα γνωστά που περάσαμε τη βδομάδα, να είμαστε σε καλή κατάσταση, να πάρουμε το τρίποντο.

Δημητρίου: Καλωσορίσατε, η διαδικασία είναι γνωστή, πρώτα θα μιλήσει ο προπονητής και μετά ερωτήσεις.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Μπορείτε να κάνετε ένα απολογισμό για το πρώτο γύρο;

Έχω να κάνω απολογισμό στη διοίκηση και σε μένα. Δεν θα πω πως είμαστε καλύτεροι από πριν προσπαθώ ομαλά να μεταβούμε σε μια πιο υγιή κατάσταση, πιο καλή. Με τα διάφορα που συμβαίνουν κάθε εβδομάδα. Ελπίζουμε στο τέλος να μας βγει σε καλό.

Πιστεύετε τα προβλήματα θα επηρεάσουν;

Ελπίζουμε όχι. Δεν κρυβόμαστε. Ελπίζουμε πως όλα αυτά που συμβαίνουν, μας βοηθούν να δώσουμε το κάτι παραπάνω και δεν θα μας επηρεάσουν αρνητικά.

Κόουτς μπορείτε να μας πείτε, γιατί η ομάδα δεν πάει καλά στο πρώτο ημίχρονο;

Διαφωνώ, δεν παίζουμε χειρότερα. Απλά δεν σκοράρουμε. Δεν είδα καμιά ομάδα να μας δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Είναι γεγονός πως λίγες φορές έχουμε σκοράρει, μέχρι εκεί.

Έχετε λίστα με παίκτες που θα αποχωρήσουν;

Είμαστε πολύ λίγοι, πως να δώσουμε λίστα με αποχώρησης όταν δεν μπορούμε να δώσουμε λίστα για απόκτηση;

Βάση αριθμών είστε η ομάδα με τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα. Είναι η νευρικότητα που φταίει τελικά και έχουν χαθεί βαθμοί;

Για μια ομάδα, που δημιουργεί φάσεις συνέχεια είναι πολύ καλό το γεγονός. Πολλές φορές δεν τις αξιοποιούμε, μπορεί να είναι νευρικότητα μπορεί πίεση, η αγωνία του ότι έχεις μείνει πίσω και προσπαθείς να μείνεις ζωντανός. Δημιουργούμε φάσεις, αυτό είναι το σημαντικό. Μια ομάδα όταν παίζει ορθόδοξα, παρόλο που πολλές φορές δεν το επιτρέπει ο αντίπαλος, δεν μπορεί να ανησυχεί. Δεν είμαστε Μπάρτσα να έχουμε 70% κατοχή, προσπαθούμε, φτιάχνουμε και λίγα παιχνίδια είμασταν κακοί.

Το γεγονός πως η διαφορά μειώθηκε, αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο;

Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Υποθετικά, δεν ξέρουμε πόσο θα μειώσουμε τη διαφορά. Προσπαθούμε να κάνουμε εμείς σωστά τη δουλειά μας. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς, ούτε ματς με έξτρα κίνητρο. Πρέπει πάντα να κερδίζουμε.

Κόουτς εισπράξατε μηνύματα χθες στο χορό από το κόσμο;

Σε αυτή την ερώτηση έχω ήδη απαντήσει. Δεν χρειάζεται να συναντήσεις το κόσμο για να πάρεις τα μηνύματα. Η δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος, χωρίς λόγια παίρνεις τα μηνύματα.

Θα δούμε την ίδια εντεκάδα με την περασμένη εβδομάδα, με δεδομένο ότι τα προβλήματα είναι τα ίδια…

Θα δούμε! Μέχρι και την τελευταία στιγμή μπορεί να προκύψει κάτι! Το παλεύουμε, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, κάθε εβδομάδα θέλουμε νίκη με οποιαδήποτε εντεκάδα.

Έχει βοηθήσει την ψυχολογία το γεγονός πως κερδίσατε συνεχόμενα παιχνίδια;

Ναι, κάθε νίκη βοηθάει, υπάρχουν και άλλα στη πορεία όμως και προσπαθούμε να ισορροπήσουμε την κατάσταση. Πάντα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά.

Κόντρα στη Σαλαμίνα, ο Λεβίτα έκανε ξανά λάθος, σοβαρό. Γιατί δεν χρησιμοποιείται και τον Γιαννίκογλου;

Είπαμε πολλά και διάφορα, είπαμε θα βοηθήσουμε και τους μικρούς, αλλά είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρέπει ανά πάσα στιγμή να δείχνουμε σοβαρότητα ανεξάρτητα προβλημάτων. Κάθε απόφαση που παίρνουμε, είτε έγιναν λάθη είτε όχι, να μας επιτρέπεται να παίρνετε από εμάς. Υπάρχει το κατάλληλο τάιμιγκ για να βάλεις ή να βγάλεις ένα ποδοσφαιριστή από το παιχνίδι.

Έχετε οποιανδήποτε ένδειξη από τη διοίκηση πως δεν θα γίνουν μεταγραφές;

Είπατε μόνοι σας, αφού έχουμε πολλά προβλήματα. Είναι προτιμότερο να λύσουμε τα οικονομικά μας πρώτα, από το να χρεωθούμε κι άλλο. Θα δούμε τι θα γίνει…