Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δάνειο,έλεγχος, λιτότητα

Δάνειο,έλεγχος, λιτότητα

img_0214


Παρότι ανοίχθηκαν και συζητήθηκαν πολλά θέματα, 3 βασικά σημεία τα οποία τονίστηκαν από την ΟΜΟΝΟΙΑ, ήταν η ανάγκη να έρθει το δάνειο, η ανάγκη να οργανωθεί ένας μηχανισμός ελέγχου μέσα στο ίδιο το σωματείο και η ανάγκη να μπούμε σε περίοδο λιτότητας.

Ξεκινώντας από το δάνειο, θεωρούμε πως τόσο ο οικονομικός υπεύθυνος του σωματείου Κώστας Πέτσας όσο και ο πρόεδρος Στέλιος Μυλωνάς, ήταν ξεκάθαροι και σαφέστατοι: η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται το δάνειο, πρώτα από όλα για να αποπληρώσει οφειλές με τεράστιο επιτόκιο που αγγίζει το 15%, όπως για παράδειγμα το χρέος προς το ΦΠΑ. Επιπρόσθετα, θα μας δώσει την ευκαιρία να διαπραγματευτούμε με ποδοσφαιριστές και να μειώσουμε το ύψος των οφειλών μας προς αυτούς. Πιο εύκολα δέχεται ένας παίκτης να πάρει 2 χιλιάδες αλλά να τις πάρει σήμερα και μετρητά, παρά να πάρει 3 σε βάθος χρόνου και να μην ξέρει αν πραγματικά θα τις πάρει.

Το δεύτερο που επανέλαβε πολλές φορές ο κ. Μυλωνάς ήταν ο έλεγχος. Πρέπει να αναπτυχθούν οι μηχανισμοί μέσα στο σωματείο, έτσι ώστε να μην μπορούν να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Έλεγχοι από ανεξάρτητες επιτροπές, αλλά και από μέλη. “Ακόμα και τώρα δεν μας ασκείται κανένας ουσιαστικός έλεγχος”, ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα. Όταν πάντως του λέχθηκε πως τα μέλη θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με κάποια θέματα, ο πρόεδρος απάντησε πως “προσπαθούμε να λειτουργούμε με διαφάνεια. Ξέρω πως σε μερικά θέματα οι απαντήσεις μου δεν είναι επαρκείς, αλλά δεν μπορώ να πω παραπάνω για ευνόητους λόγους “. Για το θέμα του χρέους προς το Μιλτιάδη Νεοφύτου πάντως, δεσμεύτηκε πως έχει διαγραφεί οριστικά.

Τέλος έγινε λόγος και για λιτότητα, όσον αφορά τους προϋπολογισμούς. Ήταν άλλωστε κάτι γνωστό. Το φετινό μπάτζετ είναι μειωμένο κατά 4 εκατομμύρια συγκριτικά με πέρσι, αλλά πρέπει να πέσει πιθανότατα άλλα τόσα με ότι αυτό συνεπάγεται. Όταν ο κόσμος τόνισε ότι το αγωνιστικό επηρεάζει και τη ψυχολογία και τα έσοδα μας, τα μέλη του ΔΣ απάντησαν πως πρέπει οι επιλογές μας να είναι πάντα προσεκτικές για να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά η αλήθεια είναι πως προτεραιότητα είναι η σωτηρία.