Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σαβέφσκι: “Είναι δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε υπομονή”

Σαβέφσκι: “Είναι δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε υπομονή”

toni-diaskepsi-1-11


Το καθιερωμένο ραντεβού του Τόνι Σαβέφσκι με τους ρπόρτερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχαμε σήμερα. Το τεχνικός των πρασίνων μίλησε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Λάρνακα και ερωτήθηκε και για άλλα σημαντικά θέματα.

Η αρχική του δήλωση: «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και υγεία. Ειρήνη στον κόσμο και πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μας. Όσον αφορά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα αρχίσουν τα λεγόμενα ντέρμπι και το πρώτο είναι αυτό με την ΑΕΚ που είναι το φαβορί. Αυτό επειδή είναι πιο πάνω από μας και δικαιούται να είναι το φαβορί στα χαρτιά. Ελπίζουμε να μην μας επηρεάσει η διακοπή από τις γιορτές, να είμαστε έτοιμοι και να παρουσιάσουμε καλό πρόσωπο, αφού θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε υπομονή. Επειδή η ΑΕΚ κυκλοφορεί καλά την μπάλα, προσπαθεί να παίξει και χρειαζόμαστε υπομονή και αποτελεσματικότητα για να τελειώνουμε τις φάσεις και να σκοράρουμε γρήγορα, για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Θετικό αποτέλεσμα θα είναι και η ισοπαλία; «Δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι εκτός από τη νίκη. Σ’ αυτή την κατάσταση, όλα τα θετικά αποτελέσματα είναι καλά, επειδή υπάρχει ακόμη ένας γύρος και θα χαθούν πολλοί βαθμοί από πολλούς. Είναι και το παιχνίδι κυπέλλου και χρειαζόμαστε καλή ψυχολογία».

Η αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών; «Τέλειωσε η προπόνηση, ο Αλαμπί δεν προπονήθηκε αφού είναι άρρωστος, ελπίζουμε να τον έχουμε. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά».

Δείχνεται εκτίμηση στην ΑΕΚ. Το παιχνίδι θα είναι θέμα πρωτοβουλίας στην ΑΕΚ; «Μπορεί να έχει σχέση με το θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε ΟΜΟΝΟΙΑ, όποια προβλήματα υπάρχουνε, είμαστε ΟΜΟΝΟΙΑ. Αν εμείς σκεφτόμαστε μια φορά τον αντίπαλο, οι άλλοι μας σκέφτονται δύο φορές, χωρίς να μειώνω ή να προσβάλλω κανέναν. Έχουμε μια εικόνα για το πώς θα γίνει το παιχνίδι. Η ΑΕΚ μας κέρδισε στον α’ γύρο, την χαρακτηρίζει η κατοχή στα πόδια, παραπάνω απ’ όλες τις άλλες ομάδες».

Μετά τις πέντε συνεχόμενες νίκες, κάτι αλλάζει στην ομάδα; «Είναι πέντε, δεν είναι παραπάνω. Αν ήταν δέκα ή δεκαπέντε, θα έλεγα άλλα. Είναι λεπτή η γραμμή. Θέλω να έχουμε μια σταθερότητα στο παιχνίδι μας, σε όλα αυτά που κάνουμε. Το ότι κέρδισα πέντε παιχνίδια, δεν μου δίνει σιγουριά ή ασφάλεια. Και οι παίκτες θέλουν χρόνο, όταν κερδίζεις βγάζεις εμπιστοσύνη. Θέλει χρόνο για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Αποφασίσατε τον αντικαταστάτη του Σοάρες; «Έχουμε καταλήξει με αυτά που έχουμε στη διάθεση μας. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να αντικαταστήσουμε τον Μάρκο που είναι απώλεια. Κινούμαστε αν μπορούμε να αποκτήσουμε παίκτες που έχουμε ανάγκη τους πέντε μήνες που ακολουθούν. Έχουμε ανάγκη τον στόπερ, τον αμυντικό χαφ και αν μπορούμε, να πάρουμε ένα μίγμα δύο σε ένα. Σας δείχνω την εικόνα και τη φιλοσοφία μου. Προτιμώ να πάρουμε αν πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει, αλλιώς να μην πάρουμε».

Από τη στιγμή που πήρατε τον Ονησίφορο Ρουσιά, σύντομα θα τον δούμε να παίζει; «Ο Ρουσιάς είναι μια μεταγραφή για το καλοκαίρι, έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι, με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει. Είναι 20 χρονών, επένδυση, ένας ελεύθερος παίκτης, επένδυση για το μέλλον. Είναι Κύπριος, διεθνής και προσπαθούμε να κάνουμε σχεδιασμό για το καλοκαίρι. Για να μην τον χάσουμε μέχρι το καλοκαίρι, καλύτερα να τον παίρναμε τώρα για να μην πάει αλλού. Δεν έχουμε λεφτά για να αγοράζουμε παίκτες μικρούς, έχουμε αρκετά να δίνουμε για να έρθουν σε μας».