Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα μέτρα ασφαλείας του …κλάσικο

Τα μέτρα ασφαλείας του …κλάσικο

img-20121007-wa0007


Ανακοινώθηκαν τα αστυνομικά μέτρα για το Σαββατιάτικο ντέρμπι:

“Η Αστυνομία στο πλαίσιο της συνεργασίας με το κοινό, καλεί όλο το φίλαθλο κόσμο, που θα παρευρεθεί το Σάββατο 19.01.13 και ώρα 14:30, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Α΄ Κατηγορίας , μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ , να εκδηλώνεται πάντοτε με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς την ίδια του την ομάδα.
Από κοινού με τις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες και τις αρχές του Σταδίου, έχουν διευθετηθεί τα ακόλουθα μέτρα ασφάλειας:
Δεν θα πωλούνται εισιτήρια για τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Στάδιο καθώς θα γίνει μόνο προπώληση. Για τον σκοπό αυτό οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προτρέπονται όπως μην προσέλθουν στο Στάδιο χωρίς εισιτήριο προς αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας.
Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ θα καταλάβουν την Δυτική, Νότια και Ανατολική κερκίδα του σταδίου ΓΣΠ και οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ την Βόρεια κερκίδα.
Οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καλούνται να σταθμεύσουν στο Βόρειο χώρο στάθμευσης του σταδίου ΓΣΠ, τους χώρους στάθμευσής στα γήπεδα του Nuevo Campo, και όλη την γύρω περιοχή του σταδίου.   Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ καλούνται να χρησιμοποιήσουν τον Νότιο και Δυτικό χώρο στάθμευσης του σταδίου.

Οι φίλοι των δύο ομάδων καλούνται για την δική τους ασφάλεια να  μην σταθμεύουν σε άλλους χώρους πλην των καθορισμένων για την ομάδα τους χώρων στάθμευσης.
Επειδή θα εφαρμοστεί η διάθεση εισιτηρίων σύμφωνα με την προκήρυξη της ομοσπονδίας (75% η γηπεδούχος ομάδα και 25% η φιλοξενούμενη), καλούνται οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να προσέλθουν στο γήπεδο για την δική τους ασφάλεια, τουλάχιστον 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.
Οι φίλοι της ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πρέπει  να γνωρίζουν ότι για την δική τους ασφάλεια, θα αποχωρήσουν από το στάδιο αφού αποχωρήσουν πρώτα από αυτό οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και μετά από οδηγίες της Αστυνομίας.
Η προσέλευση των φιλάθλων των δύο ομάδων για τις κερκίδες τους, θα γίνετε  ως ακολούθως: Οι φίλοι της ομάδας του ΑΠΟΕΛ από την Νότια και Δυτική πλευρά του σταδίου και οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την Βόρεια πλευρά του σταδίου.
Για σκοπούς ασφάλειας, καλούνται οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ, να αποφύγουν την  διέλευση τους προς το στάδιο, από την Βόρεια πλευρά  του σταδίου και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τις υπόλοιπες πλευρές του σταδίου.
Η είσοδος στους φιλάθλους θα επιτρέπεται μόνο στην κερκίδα για την οποία κατέχουν εισιτήριο.
Απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά κρανών μοτοσυκλέτας εντός των κερκίδων του σταδίου.
Απαγορεύεται η μεταφορά και χρήση επικίνδυνων αντικειμένων στον περιβάλλον χώρο και στις κερκίδες του σταδίου.
Τα μέλη της Αστυνομίας θα απαγορεύουν την στάθμευση οχημάτων στον νέο κυκλοφοριακό κόμβο παρά το στάδιο ΓΣΠ.
Καλούνται όλοι ανεξάρτητα οι φίλαθλοι να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών της Αστυνομίας, αλλά και του προσωπικού ασφαλείας του σταδίου ΓΣΠ, για την δική τους εξυπηρέτηση και ασφάλεια.
Τέλος, επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων.
Διευκρινίζεται επίσης, ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται στη γύρω περιοχή του Σταδίου ΓΣΠ για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρησή τους καθώς επίσης και στην εφαρμογή του νόμου περί Τροχαίας Κανονισμών, ειδικά στους  οδηγούς που σταθμεύουν παράνομα τα οχήματα τους κατά μήκος του Αυτοκινητοδρόμου, παρεμποδίζοντας έτσι την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων”.