Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έρευνα για 380 «ύποπτα» ματς

Έρευνα για 380 «ύποπτα» ματς


Τριακόσιοι ογδόντα ύποπτοι αγώνες, 425 παράγοντες, ποδοσφαιριστές και… εγκληματίες εμπλεκόμενοι, αναμετρήσεις των προκριματικών του Μουντιάλ και του Τσάμπιονς Λιγκ στην έρευνα της Europol.
Η ευρωπαϊκή αστυνομία φέρεται να έχει εντοπίσει εγκληματικό δίκτυο, το οποίο στήνει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Από τους περίπου 380 επίμαχους αγώνες, το κέρδος φτ΄λανει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Αυτό το βίντεο για ύποπτο ματς έδειξε η Europol

Μιλώντας στη Χάγη, ο επικεφαλής της Europol, Rob Wainright, δήλωσε ότι μέσω της έρευνας έχουν εντοπιστεί περίπου 425 παράγοντες, παίκτες και… εγκληματίες σε 15 χώρες ενώ έχουν ήδη συλληφθεί πενήντα από αυτούς. Υπάρχουν ύποπτοι αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και αγώνες για την κατάκτηση πρωταθλήματος ή των υποβιβασμό ομάδων σε διάφορες χώρες.

«Πρόκειται για ένα οργανωμένο συνδικάτο του εγκλήματος που εδρεύει στην Ασία και λειτουργεί με εγκληματικά δίκτυα σε όλη την Ευρώπη,”, δήλωσε ο ο διευθυντής της Europol και τόνσε: «Είναι σαφές ότι για εμάς είναι η μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ και απέφερε σημαντικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι έχουμε αποκαλύψει ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά στην ακεραιότητα του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr