Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δεν είναι οι φωτοβολίδες η ουσία

Δεν είναι οι φωτοβολίδες η ουσία

01sak_0640


Γίνεται πολύς ντόρος για τις τιμωρίες για άναμμα φωτοβολίδων στα γήπεδα. Η ΚΟΠ προχώρησε βλέπετε σε άλλη μια παγκόσμια καινοτομία και μεσούσης της σαιζόν, έκανε εισαγωγή ενός νέου κανόνα που λέει πως όποιος πληρώσει 40χιλιάρικα, μπορεί να εξαγοράσει την κεκλεισμένων των Θυρών ποινή. Κανονισμός κομμένος ραμμένος στα μέτρα της αγαπημένου του παιδιού δηλαδή, αφού μπορεί το Αποέλ να μην εξαγοράζει το παιχνίδι με την Άχνα, αν όμως ήταν ντέρμπι να είστε βέβαιοι πως θα το κανε.

Για να μετριάσει πάντως τις εντυπώσεις η ΚΟΠ ενημέρωσε πως τα έσοδα θα πηγαίνουν στο φούτσαλ, τις μικρές κατηγορίες, το γυναικείο και λοιπά. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία: η ομοσπονδία άλλαξε κανονισμό μες τη μέση της σαιζόν, με τρόπο που βολεύει συγκεκριμένο σωματείο. Αυτά τα πρωτάκουστα μόνο στη Κύπρο γίνονται. Μόνο στην Κύπρο επίσης περνάνε στο ντούκου, για λόγους ευνόητους…

Ξεκαθαρίζουμε πάντως άλλη μια φορά: διαφωνούμε με τις τιμωρίες για το άναμμα φωτοβολίδων. Ποινές θα έπρεπε να υπάρχουν, μόνο αν αυτές πετάγονται στο γήπεδο ή σε απέναντι κερκίδα, αλλιώς δεν αποτελούν κίνδυνο. Το θέμα όμως δεν είναι οι φωτοβολίδες, αλλά οι αλλαγές κανονισμών όποτε τους εξυπηρετεί καλύτερα. Πέρσι που η ΟΜΟΝΟΙΑ έχανε το κόσμο της συνεχόμενα παιχνίδια γιατί δεν συγκινήθηκαν; Υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για αλλαγές και σίγουρα αυτός δεν είναι λίγο πριν την 21η αγωνιστική.