Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Καλωσόρισες στη Ζούγκλα, Σούλλα

Καλωσόρισες στη Ζούγκλα, Σούλλα

20n_omonoia_img_0740


Σούπερ προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά απέκτησε η ΟΜΟΝΟΙΑ μετά την τεσσάρα που έριξε στην Ανόρθωση. Σκοπός της ομάδας μας ήταν να κερδίσει χωρίς να δεχθεί γκολ και όχι μόνο τα κατάφερε αλλά μπορεί να σκέφτεται ήδη την επόμενη φάση. Σε άλλο ένα ντέρμπι, διαιτητής κάνει ΣΟΒΑΡΟ λάθος σε βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Α ημίχρονο
Αρκετές οι φάσεις, τα γκολ θα μπορούσαν να έρθουν και για τις δυο ομάδες, αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής που κράτησε την Ανόρθωση στο παιχνίδι. Πρώτη μεγάλη φάση για τη Κυρία, στο 5′ με τον Κάλβο να βρίσκει δοκάρι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε με σουτ του Εφραίμ που απέκρουσε δύσκολα ο Μάστρου στο 14′. Στο 22′ ο Λεβίτα κάνει καθυστερημένη έξοδο, χάνει τη μπάλα και ο Οκκάς χάνει ευκαιρία. Άμεση απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αφού στο 25, ο Μάστρου αποκρούει εκπληκτικά σουτ του Εφραίμ σε κόρνερ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε και μέχρι το 37′ έβαλε πίεση στην Ανόρθωση, που έφερε όμως μόνο κάποια σουτ. Στο σημείο εκείνο ο Λεβίτα έκανε λάθος, το εκμεταλλεύτηκε ο Οκκάς, η πλάσα του ευτυχώς άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χριστοφή κάνει υπέροχη ενέργεια στέλνει συστημένη μπαλιά στον Εφραίμ, ο οποίος όμως εκτός ισορροπίας πλάσαρε ψηλά άουτ. Στην επόμενη φάση που βρήκε ο Γιώργος, άνοιξε το σκορ. Ο Άλβες έκλεψε, σέντραρε και ο Γιώργος με υπέροχη πλάσα στη κίνηση σκόραρε! Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε κι άλλο και στο 43′ ο Άλβες έπιασε κεφαλιά άουτ. Τελευταία φάση στο ημίχρονο, ένα έγκλημα του Χρυσοστόμου που όχι μόνο στέρησε ξεκάθαρη ευκαιρία επίτευξης τέρματος στην ΟΜΟΝΟΙΑ, όχι μόνο χαρίστηκε στο Μάστρου που έπρεπε να πάρει τουλάχιστον κίτρινη, αλλά ανακάλυψε και επιθετικό φάουλ του Εφραίμ!

Β’ ημίχρονο
Με φάση για την ομάδα μας ξεκίνησε το β’ ημίχρονο, αφού φάουλ του Λέο στο 47 πέρασε μόλις άουτ. Στο 59′ η Κυρία έχασε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία όταν ο Οκκάς έκανε τη πλάσα, ο Λεβίτα άγγιξε λίγο τη μπάλα και ο Αντράντε την απομάκρυνε πριν μπει στα δίκτυα. Στο 61΄ η ΟΜΟΝΟΙΑ διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Αντρέ Άλβες βρήκε καταπληκτικά το Χριστοφή που έκανε κούρσα, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ασσίς και ο Πορτογάλος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ! Από το σημείο αυτό και αφού ο Χρυοστόμου άφηνε το δυνατό παιχνίδι να παιχτεί χαρίζοντας κάρτες κυρίως στην Ανόρθωση αλλά και στην ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν είδαμε πολλές μεγάλες φάσεις, πέραν από μια πλάσα του Οκκά που πέρασε άουτ και κάποια σουτ εκατέρωθεν που κόντραραν.  Στην συνέχεια ο Τόνι Σαβέφσκι έκανε αλλαγές και ζήτησε από τους παίκτες του να προσέχουν κυρίως τα μετόπισθεν και ότι θα επιχειρούσαν για την επίθεση να ήταν μέσω αντεπίθεσης. Η Ανόρθωση προσπάθησε να βρει διαδρόμους αλλά οι παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ γίνονταν όλο και καλύτεροι και λίγο πριν το 90 κατάφεραν να κάνουν το 3-0 όταν σε μία από τις αντεπιθέσεις τους ο Τζίμης έκανε άλλη μια κούρσα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Φρέντι που σκόραρε και φόρεσε ξανά μάσκα! Τα τελευταία λεπτά ήταν ολοπράσινα, με τους παίκτες μας να μην χαλαρώνουν από το σκορ και να καταφέρνουν στις καθυστερήσεις να μετατρέψουν το ματς σε πάρτι, όταν ο Σκέμπρι μετά από μαγικές ενέργειες των συμπαικτών του, σκότωσε την Ανόρθωση με το 4ο γκολ.

Συμπερασματικά
Εμφάνιση που δείχνει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε την ποιότητα για κάτι καλύτερο φέτος. Οι παίκτες του Τόνι Σαβέφσκι, μπορούν να πανηγυρίζουν για την αποψινή εμφάνιση, στοιχείο που αποδεικνύει πως η 5η θέση στο πρωτάθλημα αδικεί το τριφύλλι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δήλωσε παρούσα στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν και μπορεί να βλέπει τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία. Ο επαναληπτικός είναι ορισμένος στις 6 Μαρτίου στο εξοχικό, παιχνίδι που θα πάνε χωρίς κανένα άγχος.